Bezoekers

08-08-2022

Vaarwel Zweden, welkom Duitsland 8 augustus t/m 14 augustus (pagina 14)

 pagina 1- 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14  volgende


8 augustus

We hebben het mooie Ystad weer verlaten en zijn ongeveer 60 km opgeschoven. Eerst nog even langs een Lidl. Lege flessen en blikjes inleveren want bijna gaan we Zweden weer verlaten.

We nemen nog een voorraadje appelcider zonder alcohol mee want dat is zo lekker en het lijkt op witte wijn in je glas. Misschien kan ik het bij ons in Nederland ook wel vinden.
We doen niet te veel boodschappen alleen wat we hoognodig hebben. Strakjes in Rostock slaan we wel weer in net als diesel tanken 😁

We rijden naar Trelleborg en vinden ongeveer 4 km van de haven af vanwaar onze Ferry zal vertrekken een heerlijk plekje bij het witte strand en de zee. Het is een gouden plekje.
Frits haalt ons tafeltje en onze stoeltjes te voorschijn. We eten ons broodje op met een mooi uitzicht over zee !!!!!!! 


Tegen de middag wordt het steeds drukker. Van de 20 campers zijn er 17 Duitsers en 1 Nederlander een Oostenrijker en een Tsjech. 
Ze moeten ook allemaal morgen met de boot mee. Wij mogen nog 1 dagje langer hier genieten van dit plekje.


Daar zien we onze Ferry ook al aan het werk.
Vandaag hebben we een echte luie dag. We eten nog een ijsje, we lezen wat en fotograferen en suffen een beetje in de zon 😊 Mag ook wel eens, toch?


Morgen gaan we weer wandelen 😎 (denk ik)

9 augustus

Het was helemaal fout gedacht van dat wandelen 😊
We hebben gewoon weer heerlijk geluierd.
10 augustus

Om kwart over 5 vanmorgen liep onze wekker af en moesten we meteen actie ondernemen 😴 Ik was er nog niet helemaal aan toe maar dat kwam wel.
Aankleden en rijden maar.
We zagen dat er al meerdere campers weg waren en toen wij weg gingen reed er ook net iemand weg.

We moesten voor half 7 inchecken en dan in de rij aansluiten. We weten uit ervaring dat het wachten in de rij best lang kan duren. Dus nog even tanden poetsen, koffie maken en nadat de koffie dan klaar is het gas uitdraaien want de gasflessen moeten dicht zijn als je aan boord gaat.Daar staat onze Ferry!!


We eten nog een boterhammetje en wassen af en dan verder wachten totdat het sein gegeven wordt dat je de boot op kan rijden.
Deze keer stonden wij buiten en vanaf ons dek waar we zaten konden we zo op onze camper kijken.Wij gingen op het open dek een plekje zoeken. Het weer was heerlijk. In de schaduw nog ietsje fris maar in het zonnetje was het heerlijk.

Frits doet een dutje ..........


........ en ik ben aan het lezen.


We naderen Warnemünde.
Daar zaten wij op het dek.


We verlaten de boot weer en rijden naar Siebenshagen waar onze bekende camperplaats ligt "het Duberke"


Eigenlijk zitten ze vol maar voor ons creëren ze nog een plaatsje.


We gaan even heerlijk douchen en koffie drinken en dan gaan we wandelen want het wordt tijd dat we de beentjes weer in beweging brengen.
We lopen weer veel te veel en zijn bekaf als tegen half 7 weer bij de camperplaats komen.

Ik denk dat wij de komende nacht wel goed zullen slapen ............. 😴😴

#Vlog30, Van Trelleborg naar Rostock11 augustus

Vandaag hebben we ongeveer 150 km gereden en zijn beland in Boizenburg/Elbe. Eerst even langs een Lidl en dan vallen de prijzen op. Wat een verschil met Scandinavië. We krijgen weer veel meer boodschappen voor ons geld.
Onderweg missen we onze picknickplaatsen die in Zweden zo voltallig te vinden waren. Helaas we moeten het nu zonder doen. Maar we vinden in een bos nog een fijn plekje in de schaduw. Dat is wel heerlijk nu met de warmte die we hier weer ervaren.


Na de lunch is het tank-tijd.


We denken eerst dat we het niet goed zien maar de diesel kost hier inderdaad €1,75. In Noorwegen was de diesel €1 per liter duurder. Als we daar met de creditcard aan de automaat betaalden dan sloeg de pomp af bij €150 maar was de tank nog niet vol en nu moesten we  €114 betalen voor een volle tank. Het is al zover met ons gekomen dat we €1,75 goedkoop vinden. Erg toch. Ik weet nog onze laatste keer in Spanje was dat € 1,19 en dat was goedkoop.

Wij gaan door naar Boizenburg/Elbe en vinden een mooi plekje aan de haven. Prima om een nachtje te slapen en helemaal gratis.


Boizenburg/Elbe is een mooi plaatsje en ligt in de Duitse deelstaat Mecklenburg voor Pommeren. De invloeden van de tijd dat dit nog Oost-Duitsland was zijn nog goed te zien aan de bouw van de huizen en vooral ook de rode bakstenen.We komen langs het Heimat en daar gaan we eens binnen kijken.

We zien hier de dingen waar we vaak over hebben horen praten. Vreselijk die grote muur die Duitsland zo heeft verdeeld in die tijd. Daar gaan generaties overheen eer daar niet meer over gesproken wordt.

Het is warm en dat zijn we niet meer gewend.
Als we door de straten lopen komen we langs een heel oud winkeltje en daar zien we dit.
Als je heel goed kijkt naar de rechtse foto dan zien je onderaan deze oude postzegels met een afbeelding van Hitler op.


De kerk die helemaal bestaat uit de rode bakstenen net als de huizen.
Op de foto rechts zie je dat hier nog altijd de sigaretten automaten hangen. Om er een pakje uit te krijgen moet je wel aan de bepaalde eisen voldoen.
Zoals een geldig legitimatie bewijs, een bankkaart en geld. Hoe het verder gaat weet ik niet want wij roken niet. Gelukkig.

Als we hier zo rondlopen in dit plaatsje reist het idee om een keer een tocht te gaan maken langs de Elbe. Er zijn hier zoveel mooie plekjes om te bekijken. We zijn ooit eerder aan deze kant van Duitsland geweest en dat beviel ons ook heel goed dus die zetten we op ons lijstje 👍

12 augustus

We hebben heerlijk geslapen ondanks de warmte. Onze Maxxfan doet geweldig goed zijn werk. Zoiets moesten we thuis nu ook hebben maar dat in niet mogelijk in een huis, jammer.

We gaan tegen tien uur op weg en maken een stop in Hanzestad Lüneburg en daar hebben we geen spijt van.
Het is een heel gezellig stadje en ook hier zijn weer goed de invloeden te zien uit de tijd van de vroegere DDR.

We vinden een parkeerplekje in de stad en mogen 2 uur op pad gaan. Daarna moeten we weer terug zijn i.v.m de parkeerschijf.

Als eerste parkeren we de watertoren en die kunnen we bezoeken.
Voor € 5  per persoon mogen we met de lift helemaal naar boven en daarna kun je via de trap naar beneden zodat je alle 7 verdiepingen kunt bekijken.Na alle kanten van de stad bekeken te hebben vanaf bovenaf gaan we afdalen via de trappen.

De neogotische watertoren werd gebruikt tussen 1907 - 1985 en werd ontworpen door de Lüneburger architect Franz Krüger.


Daar helemaal boven stonden wij.

Na ons bezoek aan de watertoren gaan we op verkenning door het stadje. Het is er druk met vele toeristen.
We bezoeken de prachtige St. Johannis kerk


Daarna weer verder het stadje in.
De slotjes die in bijna iedere stad te vinden zijn.


We lopen hier wat af en dat bij een temperatuur van 31 graden. We zijn dan ook weer blij als we bij de camper komen en even de beentjes kunnen strekken.

Daarna rijden we verder naar Nienburger. We vinden hier een plekje op de camperplaats waar we een paar geleden ook gestaan hebben. Het is ook een leuke plaats.
We besluiten om morgen ook hier te blijven. Dan gaan we de stad weer even in. Voor vandaag hebben we even genoeg gedaan.


13 augustus

Of het nu door de warmte komt of omdat we te veel doen nu maar gisteren waren we doodmoe. Gelukkig slapen we goed en zo gingen we vanmorgen weer helemaal fris even boodschappen halen.
22 Meter bij ons vandaag is een enorme supermarkt en ons drinkwater was bijna helemaal op. Tja dat heb je nu met de warmte.

Eerst kwamen we langs een hele grote elektriciteit winkel met allemaal mooie hebbedingen. Als eerste lopen we naar de mobiele telefoons want we willen ons oriënteren op de Samsung 22 Ultra die het vlaggenschip schijnt te zijn wat de camera's betreft.

Daarna is mijn gang naar de afdeling smartwatch en daar ligt hij. Ik ben nu al weken zo niet maanden verschillende horloges aan het vergelijken en eindelijk wist ik welke voor mij geschikt zou zijn en daar ligt hij naar me te glimlachen. Volgende maand ben ik jarig. Komt dat even goed uit 😅

Ik mag er eentje uitzoeken voor Frits en dit is hem geworden.


Bof ik even 😂

Daarna gaan we naar de supermarkt en dan brengen we onze flessen water naar de camper en gaan de plaats Nienburg bekijken.

Het is markt.
Gezellig!!

We wandelen verder.
Deze zijn hier nog gewoon te koop.
Allemaal zwerfstenen.
En daar aan de overkant staan wij.


We lopen via deze brug weer terug naar de Camperplaats.


Onderhand is het 32 graden. We eten een frisse salade en doen verder niet meer veel. Natuurlijk wel mijn horloge opladen en instellen 😊


14 augustus

Vandaag 256 km gereden naar Nederland en daar staan we dan weer op Nederlandse bodem. We zijn naar Wijhe gereden en daar staan we aan de IJssel. Een mooi plekje is het. We kennen het wel want we staan er vaker.


Het is warm en we houden het verder rustig vandaag. We eten een ijsje om een beetje koel te blijven en dat smaakt heerlijk. Alles is heerlijk als het maar koel is.

Als we buiten zitten zien we de lucht veranderen naar een prachtige avondlucht. Avondrood, water in de sloot wordt er gezegd. Nou ja we zien het wel. Er wordt wel een buitje verwacht morgen. Laat maar komen want het is ontzettend droog overal.

We blijven lang buiten zitten totdat de muggen ons beginnen te plagen en dat is ongeveer rond tien uur. Geen opmerkingen:

Een reactie posten