25-02-2022

Prachtige tocht langs de Rôhne.

Vandaag weer een mooie rit gemaakt langs de mooi Rhône. Wat een rivier is dat. Steeds weer genieten we er van en dan de zon die schittert in het water. We rijden heel wat kilometers langs de rivier. 
Dan naderen we Lyon. Onze navigatie brengt ons mooi langs het drukke centrum. Ik let vooral op de borden en Frits heeft al zijn aandacht nodig op de weg want het is druk.


Nadat we stad achter ons kunnen laten liggen tuffen we lekker door. Stoppen een keertje voor de lunch en dan wordt het gevaarlijk. Frits was op zoek naar een plekje waar hij zijn You Tube video kon uploaden. We gebruiken altijd ons eigen internet om geen kans te lopen om gehackt te worden maar het bereik is dan zo vreselijk slecht. 
Als we nu eens gaan uploaden bij winkels in de buurt dachten we. Daar zouden toch antennes moeten staan die ons bereik was makkelijker zouden moeten maken. 
Nu heb je in Frankrijk aan de rand van bijna iedere stad een soort industrie terrein waar je alle winkels kunt vinden die een mens nodig heeft dus daar moeten we zijn.
Dat hebben we dus gevonden. Frits zocht een parkeerplekje uit, stalde zijn laptop uit op tafel en ik maakte onder tussen de lunch klaar. Dat uploaden duurt altijd een tijdje dus op ons gemakje lunchen en nog hadden we tijd over. "Heeee, is daar geen Decathlon?"  😄


"Ja Frits, je hebt gelijk. Dat is een Decathlon. Even kijken? Je filmpje is toch nog even bezig om de lucht in te kunnen gaan."
Zo gezegd, zo gedaan. Oei, oei, Frits vind er altijd wel iets en hij had nog iets te goed voor zijn verjaardag. We waren in Limburg ook al eens gaan kijken maar de winkel was half leeg en er was maar weinig te vinden voor Frits. Zeg maar rustig, NIETS te vinden. Maar hier in de Decathlon achter Lyon was keuze genoeg en Frits vond er dan ook van alles tot een zaklampje toe voor op zijn hoofd. Lekker makkelijk als je je handen vrij moet hebben.
Als we weer terug komen bij de camper is het filmpje klaar. Een druk op de knop en hupsakee de lucht in.
We komen vandaag veel campers tegen en bijna allemaal Fransen. De camper-plaatsen waar we willen gaan staan zijn helemaal vol. Pas op de derde plaats krijgen we een plekje. We rijden over deze prachtige brug (morgen eens kijken of ik er zelf een foto van kan maken want bij gebrek heb ik deze van internet geplukt), het plaatsje La Voulte-sur-Rhône in.


En hier vinden we onze camper-plaats voor de nacht.

Het is een voor ons nieuwe soort camper plaats. Hij behoort tot een keten van de Pass Etappe. Als je aan komt rijden moet je eerst via een automaat eenmalig een kaart kopen voor € 5. Daarna moet je geld op die kaart laden om te kunnen overnachten. Je kunt er natuurlijk ook een bepaald bedrag op zetten zodat je je kaart niet steeds meer eerst moet laden. De Pass Etappe is eigenlijk een soort creditcard. Je houdt hem voor een automaat, het geld afgeschreven en de slagboom gaat open. Dat zelfde gebeurt ook weer als je de camperplaats verlaat. Ideaal dus.


Voor de pas betalen we dus eenmalig  € 5 en voor het overnachten € 12,75 en voor dat geld hebben we water, stroom, lozen. We hebben alles wat we nodig hebben. 


Gossie, we hebben ook nog een podium naast ons 😂😂 Kunnen we ook nog optreden.

Onze nieuwe video staat ook weer online.




6 opmerkingen:

  1. Ideaal die pas d etappe, wij gebruiken hem al een paar jaar. zijn naast gewone camperplaatsen ook voormalige municipal campings waat je heerlijk kunt staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat handig die pas. Moet er ook iets van een QR code gezien laten worden of zo? Die hebben wij namelijk niet en ik vroeg mij af of je dan wel in Frankrijk/Spanje ergens staan kunt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Wij hebben tot nu toe alleen onze QR code in een restaurant moeten laten zien. Op de camping en CP nog niet.

      Verwijderen
  3. De pas de etappes plekken zijn sws onbemand. dus daar is niemand om om je code te vragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Ook op de camping hebben geen QR code hoeven laten zien. Alleen in de horeca moet je hem wel hebben.

      Verwijderen