27-02-2022

Het mooie Avignon en later een mooi plekje aan het strand.

Gisteren hebben we een mooie dag in Avignon gehad. We logeerden op de camping "Bagatellee "en die ligt net aan de andere kant van de Rôhne dichtbij de brug. Dus even de brug over en je staat midden in het centrum. Vrienden van ons stonden namelijk daar en hadden gezien via Polarsteps dat we dicht bij hun in de buurt waren. Ze belden ons op of we zin hadden om bij hun op de camping te komen staan dus zo gezegd, zo gedaan. Het is altijd weer gezellig om elkaar tegen te komen onderweg. Toen we aankwamen hadden ze de Cremant al koud staan en hebben we heerlijk geborreld. 


Avignon is een prachtige oude stad aan de oever van de Rôhne. 


Onze vrienden waren er al vaker geweest en trakteerden ons in de namiddag op een rondje door het oude centrum. Wat een mooie oude gebouwen en gezellige pleinen. 


Op een van die gezellige pleinen kozen we een restaurantje uit waar we gezellig met ons viertjes een hapje gingen eten. En waar kun je nu beter een hapje eten met goede vrienden dan in Frankrijk? Alle ingrediënten waren aanwezig om er een gezellige avond van te maken incluis nog een afzakkertje bij onze vrienden in de camper.

Vandaag ging voor ons de tocht weer verder en namen we afscheid nadat we nog samen een kop koffie bij ons hadden gedronken.
Onderweg zien we fruitbomen die al helemaal vol met bloesem zitten. Daarbij een blauwe lucht en je humeur kan toch niet meer stuk.
We hoeven vandaag maar 85 km te rijden om bij onze volgende bestemming te komen namelijk het strand van Napoleon.


Hier word ik echt blij van ........


Na een kort wandelingetje halen we onze stoelen te voorschijn. Ik maak een lunch klaar en met uitzicht op zee knabbelen we onze boterhammen op.


Onze buren hebben hun 2 paarden en honden mee genomen. De paarden worden uit de trailer gehaald en krijgen eten en drinken en als dat allemaal op is krijgen ze hun zadel op de rug en wordt er een ritje langs de branding gemaakt.


Frits wil de drone nog even laten vliegen maar dat wordt lastig want we hebben best een krachtige zeewind die het vliegen bijna onmogelijk maakt.


Wij gaan nog even door hier met genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten