Bezoekers

13-09-2021

Weer een stapje noordelijker.

Weer een paar stapjes verder.

Afgelopen zaterdag waren we in Thoirette beland. Een heerlijke plek zoals ik al aan gaf.
We hebben er heerlijk gewandeld langs de rivier de Aine.
Zondag zijn we heerlijk lui geweest en hebben we een beetje rond gehangen. Het was een warme dag en we waren blij met een paar schaduw plekjes. In de middag toch besloten om nog een stukje te rijden richting Vesoul. Met het idee dat als we iets onderweg tegen zouden komen wat we mooi vonden om er te blijven staan. Deze dag kwamen we onderweg geen plekjes tegen maar we kwamen wel weer langs prachtige dorpjes. Maar tja, we kunnen niet overal stoppen want dan komen we nooit meer thuis.
Zo kwamen we op onze mooie CP terrecht waar we vorig jaar in deze tijd ook hebben gestaan. Namelijk in Vaivre-et-Montoille aan het meer. Geloof het of niet maar we staan weer op ons eigen plekje.


Daar ontdekte ik dat er één bed van onze lengte bedden een grote natte plek zat 😕 
Oei. Er lag nl een grote fles water op het bed om gerammel onder het rijden te vermijden. Deze keer had ik de dop niet gecontrolleerd of hij goed gesloten was .................. dat was hij dus niet en zo had er onderweg mooi water uit kunnen lopen. Nog een gluk dat het schoon drinkwater was dus geen vlekken naderhand.
Meteen alles van het bed afgehaald. Nat dekbed, natte overtrek, nat hoeslaken en natte matras.

Het leek bij ons buiten wel een uitverkoop.


Gelukkig hebben we de boel zo goed als droog gekregen ondanks dat het al half 5 in de middag was dus voor de nacht kon er weer op geslapen worden. Het dekbed overtrek was nog een beetje vochtig dus dat maar even gelaten.

Vandaag is alle leed weer geleden, gelukkig maar want we hadden vandaag wel een hele leuke ontmoeting met Ben en Erna. 
Ze staan met de camper aan de overkant van het meer. Het is maar 2,5 km dus .......... We hebben hun in de winter van 2020 leren kennen in Spanje in de buurt van Murcia. Het was toen een zeer korte ontmoeting omdat het met de moeder van Erna niet zo goed ging en Erna de volgende dag, hals over kop, terug naar Nederland is gevlogen.


Maar vandaag hebben we alle tijd en kunnen we even heerlijk bijpraten. In anderhalf jaar is er ontzettend veel gebeurd.

Na ons bezoek aan hun, fietsen we weer terug naar de camper. We willen nog even boodschappen doen maar we zijn echt lui. Die boodschappen doen we maar niet.
De zeilbootjes zijn weer gevuld met schooljeugd die hun zeil-lessen krijgen, net als vorig jaar. Heerlijk om naar te kijken met een leesboek bij de hand en het zonnetje hoog in de lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten