Bezoekers

11-09-2021

Het Cize-Bolozonviaduct

Als je veel weggetjes binnendoor rijd dan kom je de mooiste dingen tegen. En of dat nu dorpjes of meren of viaducten zijn dat maakt niet uit. We hebben er nu onderhand wel ervaring in en vandaag kwamen we weer zo'n pareltje tegen.

Hij dook zo maar op voor onze neus.
Wat een pracht. 

Het Cize-Bolozonviaduct is een gecombineerde spoorbrug- en verkeersbrug over het dal van de rivier Ain in Frankrijk.

De bouw begon in 1872 en in 1875 werd het viaduct opengesteld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het echter verwoest.

Omdat het viaduct deel uitmaakte van de belangrijkste spoorwegverbinding naar Parijs, werd het kort na de oorlog weer herbouwd. In mei 1950 werd het herbouwde viaduct geopend.

Het viaduct heeft twee niveaus: een voor autoverkeer en een voor treinen. Het viaduct maakt deel uit van de Ligne du Haut-Bugey, de spoorwegverbinding tussen Bourg-en-Bresse en Bellegarde-sur-Valserine. De lijn was in 2005 gesloten voor werkzaamheden. Hierbij werd tevens het viaduct verstevigd.


Aan de overkant van het water kun je links naast het viaduct de camper zien staan.


We blijven hier even foto's maken en video natuurlijk en zelfs de drone wordt te voorschijn gehaald. Het worden mooie beelden. Die zijn natuurlijk te zien in de video over dit viaduct die weer op YouTube te zien zal zijn.

Wij rijden nog een klein stukje verder langs de l'Aine. We zien er bootjes met vissers en zwanen die steeds met hun koppen in het water verdwijnen. Wat een rust. Er is bijna geen rimpeltje te zien op het water. We komen nog een camper tegen met Belgen en ook zij genieten van deze pracht vertellen ze ons.


We stoppen bij het plaatsje Thoirette waar een CP is met service en een Casino supermarkt direct naast onze deur. Het plaatsje lijkt ons ook wel gezellig. We staan er met 3 campers. Vanavond zou er iemand langs moeten komen om het sta-geld van € 7 op te halen.


We denken erover om morgen ook nog hier te blijven. Bijna gaat onze laatste week in van deze heerlijke zwerf-reis dus nog even genieten 😉  En als we dan strakjes weer thuis zijn dan gaan we gewoon door met genieten, punt uit.


3 opmerkingen:

 1. En er ook over heen gereden spannend? of waren jullie net te groot?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Ina, we zijn iets hoger dan 2.80 meter. 2.30 Breed zou misschien net gaan maar dan moet je geen mens tegenkomen. Dus, helaas.

   Verwijderen
  2. Wij zijn wel eens over smalle brug of doorgang gereden is altijd een beetje spannend. Meestal vallen de maten mee en is het net iets ruimer maar paar jaar geleden toch onder nieuwe snelweg in Peloponnesos heel langzaam ons vaste gereden, 1st onderdoorgang klopte 2e was toch iets lager en tegemoet komende automobilist wendete van kom maar kan net, net niet dus.

   Verwijderen