Bezoekers

14-09-2021

Slaapdorp

Gisterenavond kregen we laat nog onverwacht buren en zo kwam het dat we de nacht met 2 campers doorbrachten op ons plekje.
We hebben nog heerlijk buiten kunnen zitten tot ongeveer half 8 in de avond en toen werd het toch echt te vochtig en kil. Dus de boel allemaal opgeruimd want we gaan weer een eindje verder.

Toen ik vanmorgen de deur open deed zwommen pa en ma eend met hun kroost langs.


Heerlijk op hun gemak. Wij gaan ontbijten en daarna vertrekken we.
Dan plots zien we Erna en Ben die ons passeren want ook zij gaan weer richting het noorden.


De weg die we deze keer hebben is goed om te rijden. Misschien ook een idee om deze weg in de winter te rijden als we weer naar het zuiden gaan om te overwinteren.

We hebben een CP op het oog in Tonnoy. Hij moet aan de Moezel liggen bij een dorp en dat lijkt ons wel wat. Als we aankomen zien we nog een camper staan die aan het opruimen is dus na een half uurtje staan we nog helemaal alleen op de camping 😁


We gaan naast een stroompaal staan waar ik ook mijn plantjes kwijt kan. En ja, mijn plantjes doen het nog goed. 


 
De Aloë Vera begint al aardig wortel te krijgen en de stek van de citroengeranium doet ook zijn best.
                                                                            
De soort Spaanse jeneverbes die ik gekregen heb van Arturo in het land van la Mancha doet het ook nog goed. 


De plant heeft er 2 jaar over gedaan om de hoogte van ongeveer 5 cm te bereiken. Hij mag niet in de volle zon heeft hij me op het hart gedrukt. Ik verzorg hem dus als een teer vogeltje. Uiteindelijk gaat de plant een boom worden en kan ik hem niet meer op ons balkon houden. Dan zal hij vast een nieuw adresje krijgen.

Wij gaan onze dagelijkse wandeling maken en deze keer is dat naar het dorp. Er vallen een paar druppeltjes maar de temperatuur is goed dus we wagen het er op.

We lopen de brug over van de Moezel en komen bij het dorp. Het lijkt wel uitgestorven. We horen een paar kinderen op de speelplaats van de school en dat is het.


Er is één winkeltje en dat is dicht. Er was één cafeetje maar dat bestaat niet meer en de druppeltjes worden onderhand druppels. We keren om en gaan terug naar de camper.

En warempel en staat nog een campertje en er komt nog een camper binnen rijden. Strakjes gaat het nog druk worden 😂😂
Wij gaan binnen zitten want er komt steeds een klein buitje bij ons langs en om nu steeds met de stoelen te gaan sjouwen van buiten naar binnen en weer terug heeft ook geen zin.


We gaan gewoon lekker wat rommelen.

Morgen naar Luxemburg, "boodschappen" 🙈 inslaan, tanken natuurlijk en een hapje eten en proosten op een geslaagde vakantie want dat was het zeker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten