09-09-2021

Klimmers langs de rotsen en weer een prachtig dorp.

 We waren net vertrokken toen we midden tussen de rotsen belanden. Prachtig!!


En dan sta je ineens voor deze tunnel en hoop je maar dat er geen tegenligger komt. Dat lukte aardig totdat we bijna aan het einde waren en een zware motor de tunnel in reed. Het ging maar allemaal maar net. Stapje voor stapje kwamen we langs elkaar.


En weer verder .............


Er staan een paar auto's hier geparkeerd dus even stoppen want wat is hier te zien?


We komen hier bij de rivier de Ouvèze die stroomt door de departementen Drôme en Vaucluse, respectievelijk in de regio's Auvergne-Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d'Azur. De rivier ziet er allerliefst uit. Een mooi stroompje tussen de rotsen en dan weer die prachtige kleur groen/blauw van het water.En dan zien we deze knapperds.

Deze foto's heb ik met een grote zoom gemaakt want de klimmers zaten best wel hoog. We blijven even kijken en rijden weer verder. En weer komen we door prachtige dorpjes. Als we door Nyons rijden is het daar een hele drukte. Er is markt zien we. Wij rijden door want er is geen vrij parkeerplekje meer te vinden.

Onderweg stoppen we nog een keertje om ons stokbroodje op te eten, we tanken nog lpg en genieten van al die lavendel velden die helaas niet meer in bloei staan. We gaan hier zeker nog een keertje terug komen als de lavendel wel bloeit want dat moet prachtig zijn met al die paarse velden. Zo ver als je kunt kijken staan er lavendel plantjes.

We rijden door tot we een bijzonder plekje zien. Het is geen CP. Wij dopen hem nu om tot camperplaats punt uit want dit is te mooi om langs te rijden.We parkeren hier en gaan onze dagelijkse wandeling maken en het dorp bekijken.

Rousset-les-Vignes is een sfeervol dorpje in Drôme Provençale, dat omringd wordt door een bekende wijngaard. Deze voormalige vesting heeft nog enkele bouwwerken uit de middeleeuwse tijd bewaard rond een vredig pleintje. Deze panden zijn toegankelijk via een wirwar van typische straatjes, en maken deel uit van een opmerkelijk onroerend erfgoed.


Frits is druk in de weer met zijn video en geluids apparatuur. Even de boel uit de rugzak pakken want dit plaatsje is zeker een filmpje waard.De versterkte kerk uit de 12e eeuw, oorspronkelijk romaans, met een ronde toren en een klokkentoren met 3 openingen. 

We zien hier veel gerestaureerde huizen. Ik zou er zo wel eentje van willen hebben 😁 Schitterend zijn ze.De achterkant van het mooie kerkje nog eens op de foto.


Je zult toch maar zo een terrasje hebben 😍 en wat een leuke door gangetjes.Het kasteel uit de 14de en 15de eeuw.De gewelfde doorgangen zijn nog sporen uit het verleden.
Onze wandeling was weer prachtig. Het mooie dorp, het prachtige landschap, de wijngaarden en de cipressen en op de achtergrond de Mont Ventoux.

In de loop van de middag komt er nog een camper naast ons staan. Wij gaan genieten van een heerlijk glaasje als aperitiefje en het uitzicht.  's Avonds kokerellen en daarna maken we er een tv avondje van. De avonden worden te fris om buiten te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten