Bezoekers

07-09-2021

Een rustdag in Montfroc

Gisteren heeft vooral Frits toch wel erg veel trappen gelopen. Hij moest er ook zo nodig nog meer lopen dan ik en tja, als je geen 18 meer bent en ook geen spieren meer van een 18 jarige hebt dan gaat dat problemen geven. Gisterenavond kon hij in ene keer niet meer op zijn linker been staan. Het deed flink zeer en hij kon er geen kracht meer op zetten dus maar mooi zitten blijven en smeren met spierbalsem. 

En dat deed goed want tegen de avond kon hij weer op zijn been staan maar nadat hij de hele avond had gezeten en naar bed wilde gaan zat het weer helemaal fout.

Hij kon tussendoor toch nog wel even een filmpje maken van de mooie verlichte citadel.


Vanmorgen ging het een stuk beter met het been van Frits. De rust had hem goed gedaan en dus vandaag een rustdag en rustig aan doen en vooral .............. geen trappen lopen Frits!
Eerst loop ik even naar de bakker voor heerlijke verse broodjes en Frits maakt vast de thee en dekt de tafel. 


En dan smullen maar.

Tegen half 11 zijn we dan toch vertrokken richting westen en wat kom je dan door een prachtige dorpjes. Het ene is nog mooier dan het andere en allemaal zijn ze piep en piep klein. Soms zien we maar 5 huisjes staan.
Eerst rijden we nog een stukje door de Haut Provence en daarna door de Drôme. 

Hoe vaak ik wel niet heb gezegd onderweg, "hier zou ik wel willen wonen." De rust die hier heerst kom je maar zelden tegen. 
Je bent hier midden in de groene natuur met die schattige dorpjes en op de achtergrond zie je de hoge rotsen, soms kaal en dan weer begroeid. We hebben echt genoten van onze rit.

En dan kom je na 28 km gereden te hebben op je CP aan. Een plaatje is het!!!!!
Er is hier water voor ons en ons toilet kan weer verschoond worden. We hebben zelfs picknick-banken voor onze deur staan en stroom hebben we ook nog en dat allemaal voor de prijs van € 0,00.

Het enige wat er hier gevraagd wordt is (als je dat wil) of je een kleine bijdrage in een envelop wil doen voor de restauratie van het kerkje Sainte Clair boven op de berg. Je kunt je bijdrage in een envelop doen en bij de Mairie in de brievenbus doen. Ik heb onderweg niet voor niets een pak enveloppen gekocht 😅 dus ........dat doen we natuurlijk.We staan hier met 3 campers. Twee Franse campers en wij.
Na onze lunch gaan we een klein wandelingetje maken door het piep kleine dorpje.


Heeeee daar ziet Frits een Nederlands naamplaatje bij het huis naast de kerk en dat wil dus zeggen dat hier Nederlanders wonen. Pannenkoek en/of van Veen.
Het is een lieflijk huisje en ziet er geweldig uit. Mooi gedaan familie Pannenkoek en/of van Veen


Wij gaan weer verder.
En daar is de Mairie en de brievenbus dus envelopje erin ................


Het buvette. 
Het is nu gesloten maar we zien wel dat er in dit kleine dorpje vaak feesten zijn.

Wij gaan weer terug naar de camper en verzamelen onze laptops enz enz en gaan op de picknickbank in de schaduw zitten. Grote bak druiven naast ons en even heerlijk bezig zijn.


Tot morgen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten