Bezoekers

10-09-2021

Terug naar de Middeleeuwen.

Wat kan een mens snel genoeg krijgen van regen, bah, bah. Daar is een camper niet voor gebouwd vind ik. Een enkele dag moet het natuurlijk wel eens kunnen maar niet te lang.

De hele nacht heeft het geregend. Vandaag dan maar wat kilometers maken en genieten van achter het raam.

De tocht is mooi en we zien verschillende landschappen. Heuvelachtig zoals in Limburg maar dan heftiger. En notenbomen, heel veel notenbomen. In een paar plaatsjes zie ik dan ook posters ophangen dat er binnenkort een notenfeest zal plaatsvinden. Lijkt me ook wel eens leuk om mee te maken.

Normaal zouden we nu door de Franse Alpen hebben gereden maar die weg kennen we en we willen eens iets anders. We willen ook niet de A6 nemen maar een beetje er tussenin.

Soms lijkt het wel of we beetje herfstkleurtjes te voorschijn zien komen. Dat komt vooral ook door de gele maïs, denk ik.Frits heeft een Middeleeuws stadje ontdekt met een CP voor € 2 per nacht. Het heet Pérouges en moet de moeite waard zijn dus die richting gaat het worden.


Als we de CP oprijden, rijden we bijna onze buitenspiegel eraf zo smal is het hier. We gaan een plekje zoeken om te staan. Tjonge, jonge, jonge het is hier onmogelijk om een beetje waterpas te kunnen staan ook niet met onze blokken eronder. Dat wordt niks. Als ik de tafel ga dekken om te lunchen heb ik het idee dat ik een berg op moet klimmen. Sta ik aan het aanrecht dan moet steun zoeken tegen het aanrecht om niet om te kiepen. Vreselijk. Eén ding staat vast, hier gaan we niet slapen want dat loopt niet goed af. Ik ben er helemaal duizelig van geworden.

Als we alles weer opgeruimd hebben gaan we eens kijken of dit plaatsje echt zo mooi is.

Het middeleeuws stadje Pérouges, dat het plateau van de Dombes domineert van op zijn heuvel, is geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk en mag prat gaan op zijn uitzonderlijk bouwkundig erfgoed, getuige van een rijk verleden, verbonden aan het telen en weven van hennep. Dit prachtige dorp, dat de tand des tijds verbluffend doorstond, en een echte betovering voor de liefhebbers van oude gebouwen, diende als decor voor het draaien van meerdere films waaronder "Les Trois Mousquetaires" en "Monsieur Vincent".


Het kerkje stamt uit de 14de eeuw. Het is prachtig, heeft weinig ramen en hele dikke muren. Is heel eenvoudig maar dat maakt het net zo mooi. De kerk maakt deel uit van de stadsmuren die rond de stad liggen.
Natuurlijk ontbreekt de boekenkast met leenboeken ook hier niet.


Het is een prachtig stadje om door te wandelen. In de huizen zijn nu winkeltjes en restaurantjes gevestigd en ook pizzeria's waar je een punt pizza kunt kopen voor onderweg.
Er zijn ook galerieën en kunstwinkeltjes en natuurlijk de winkeltjes met allerlei souveniertjes. We slenteren door de straten iets dat niet altijd even makkelijk gaat want de straten bestaan uit keien en het gaat berg op en weer berg af. De sfeer is echter geweldig, echt Middeleeuws.

We lopen weer terug naar de camper en ook dat gaat berg af.


En als we dan weer bij de camper komen bemerkt Frits dat hij een klemmetje heeft laten liggen met het uitpakken van zijn geluidszendertjes. Hij gaat weer helemaal terug ffffffff en komt gelukkig met het klemmetje weer thuis.

We starten de motoren en zoeken een serviceplaats die ongeveer 15 km verder ligt bij een Super-U. Even servicen en dan een plekje zoeken voor de nacht dat we snel gevonden hebben.


We nemen een aperitiefje en daarna is het tijd om te gaan kokerellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten