24-08-2021

Twee dagen in een.

De dag begint helaas zonder vers broodje bij het ontbijt. Frits stond al om kwart voor 8 voor de deur en ziet daar dat de winkel pas om 9 uur open gaat dus geen verse croisantjes en ook geen stokbroodje. Gelukkig hebben we nog brood. De was is in ieder geval klaar.


Wij gaan weer verder.

Ons internet loopt op de laatste pootjes dus een Orange winkel opgezocht bij de google maps en er moet een winkel zijn die op onze route ligt om een kaartje te kopen.




Bij het Centre Commercial in Claira shopping center aangekomen worden we al bij de ingang gevraagt naar onze Pass Sanitaire anders mogen we niet binnen en dan op zoek naar de Orange winkel en die vinden we maar daar zien we een rij buiten staan en we sluiten maar aan.

En dan is het eindelijk zover dat wij aan de beurt zijn. Een dame vraagt ons vriendelijk waarvoor we komen. We laten het mifi apparaatje zien en zeggen dat we graag een nieuwe kaart erin willen. “O nee dat gaat niet,” zegt ze met een lachend gezicht. “De Orange winkels verkopen geen kaartjes.” “Hoe moet dat dan?” vragen wij. “We moeten maar bellen met Orange,” Zij kan ons niet helpen zegt ze met lachende smoeltje. Ik had haar wel zo een klein klapje kunnen geven in dat lachende domme smoeltje. Stom mens.

Dan zien we de SFR telefoonwinkel. Dan halen we er daar wel een. Maar deze man zegt dat alle kaartjes zijn uitverkocht.

We begrijpen er niks meer van. Is dat dan allemaal anders geworden in Frankrijk??

Onze tocht wordt weer hervat. We zijn best wel een beetje teleur gesteld. Voorlopig kunnen we nu geen blogs en video's meer plaatsen

We rijden door naar de badplaats Gruissan en we nemen hier een CP aan het strand.




Het lijkt ons hier wel een fijn plekje.


Via maps ontdekken we dat er in Narbonne ook een Orange winkel is. 

Zullen we ………?

Met de fiets naar Narbonne. Het waait stevig en de 14 km die het zouden moeten zijn worden er 18 maar we komen bij de Orange winkel. We zijn nu voorbereid dat we weer geen kaartje krijgen maar zijn vastbesloten om niet meer weg te laten sturen. We laten ons mifi apparaatje niet zien en vragen een data kaartje. “Ja hoor,” zegt de vriendelijke verkoper meteen in het Engels, dat heb ik wel voor jullie. Ik heb ze van 10Gb.”  “Niet groter?” vragen wij. Hij raad ons aan om er dan 2 te kopen.

Hoe is het mogelijk toch. In de ene winkel zeggen ze dat ze die niet meer verkopen, alleen een abonnement en in de ander kun je er zoveel kopen als je wil.


We zijn weer helemaal happy en fietsen terug naar de CP. De fietspaden zijn hier niet wat we gewend zijn. Maar we komen weer thuis.


Na het avondeten maken we nog even een wandelingetje langs het strand en de gezellige terrasjes.





We maken hier ook nog even een nieuwe profielfoto 😀😄



1 opmerking:

  1. Lekker he als internet het weer goed doet, daar word ik altijd onrustig van als het niet werkt . Ik weet er zijn ergere dingen maar toch 😉

    BeantwoordenVerwijderen