22-08-2021

Aangehouden aan de grens.

We hebben heerlijk geslapen afgelopen nacht. Onze eerste en tevens onze laatste nacht in Andorra. We moeten de berg nog hoger op als waar we geslapen hebben.

Ach daar heb je de dappere fietsers weer 💪 We komen ze weer geregeld tegen.


Het gaat hier steil omhoog.


En dan komen we op de top waar we eventjes kunnen uitstappen.


De temperatuur is hier 17 graden en het is frisjes. We zijn dat niet meer gewend. 😁


De sneeuw-scooter staat al start klaar.


We stappen weer in en beginnen aan de afdaling.





We passeren nog een leuke plaats en het is er al vreselijk druk om 10 uur op de zondagmorgen.


En dan zien we weer de eerste echte wolkjes tussen de bergen hangen.


We komen bij de grens naar Frankrijk en weer een file. Ik leg vast onze papieren klaar. Paspoorten, auto papieren en vacinatie bewijzen en we wachten onze beurt af. 
We laten onze paspoorten zien waar we ook al een kopie van ons vaccinatie bewijs in hebben.
Dan vragen ze ons waar we vandaan komen. Uhhhh Andorra. Eerst Spanje en daarna Andorra. We lijken wel simpel.
Of we ook spullen hebben gekocht in Andorra? Ja hoor en wel 1 fles sterke drank. En welke drank is dat dan? Wij zeggen wat we hebben gekocht en er wordt even overlegd. We mogen door. Hé, hé.


Wij moeten richting Perpignan maar willen eigenlijk over de Col de Puymorens maar daar wordt aan gewerkt. Maar mijn Fritske denkt dat we er makkelijk overheen kunnen. Wij gaan dus naar rechts. Dan komen we borden tegen met data wanneer er gewerkt wordt en dat is vanaf morgen dus ............ er staat ook een bord met 2.20 m op. Daar kunnen wij niet door Frits. We zijn 3 meter hoog en 2.30 m breed dus hoe dan ook, wij kunnen daar niet door. Niet door de lengte en ook niet door de breedte waar die 2.20 m ook voor is. We kunnen er niet door!
Onzin vindt Frits en we rijden door. Dan zien we ver beneden ons een werk wegversmalling waar auto's heel langzaam door rijden dus daar zal die 2.20 m wel mee bedoeld worden. Wij rijden naar beneden tot we voor de wegversmalling staan. Die echt te smal voor ons hoor en zelfs Frits begint te twijfelen dus ................. hoppa omkeren en weer omhoog 😂 en verder met onze trip maar nu via een tunnel van wel 5 km lang.


In Frankrijk vinden we al snel een service station want we moeten even servicen. Het is een klein plaatsje en er is markt. Gezellig. Vooral verse groente, fruit en kazen in alle maten en smaken zijn er te koop.

Wij gaan weer verder en zoeken een leuk plekje op om te lunchen en daarna weer verder richting Perpignan. Morgen willen we een Frans simkaartje kopen want ons eigen internet loopt op zijn laatste pootjes en het is nog niet de 1ste van de maand als onze bundel weer vernieuwd wordt dus een Frans simkaartje is hoognodig anders geen internet oftewel heeeeeeel traag internet. Vooral Frits kan even niet verder met zijn video's. Hopelijk vinden we morgen wat we zoeken.

Dan ziet Frits in het langs rijden een was gelegenheid voor de camper. Keren en terug.



Daarna gaan we weer verder met onze tocht.


En net als we tegen elkaar zeggen dat we de bergen nu achter ons hebben gelaten gaan we weer flink de lucht in.






We rijden door leuke plaatsjes.


We moeten LPG hebben oftewel GPL zoals de Fransen en Spanjaarden het noemen en via onze app komen we bij een Super-U waar ze LPG hebben en wat ik ook zo fijn vind .............. ze hebben er wasmachines en er is een CP waar je mag blijven slapen. Nou dan doen we dat toch. Kan ik mooi de was wegwerken. Verder is hier niet veel te beleven maar daar hebben we toch even geen tijd voor want het beddengoed moet van de bedden af en de wasmachine in.


Daarna kan het spul de droger in en kunnen de bedden weer worden opgemaakt.

Morgen gaan we richting simkaartje en daarna naar de kust. Lekker even uitwaaien. Morgenvroeg ga ik vast weer boffen nu we naast de Super-U staan .................. wat denken jullie? Een lekker vers stokbroodje en een croisantje .............. mag vast ook wel weer eens een keertje.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten