29-08-2021

De Camargue ruilen we in voor de Provence.

De sterrenhemel is ons gisterenavond langs onze neus gegaan. Het waaide als een gek en wat nog een vervelende bijkomstigheid was waren de muggen. We hebben alles wat open kon dicht gedaan en daarna is Frits op muggenjacht gegaan. De een na de andere mug hoorde ik op onze electrische vliegenvanger knetteren maar we waren ze kwijt.

Vanmorgen werden we wakker zonder extra muggenbulten, gelukkig!

Vandaag rijden we 68 km om bij de volgende bestemming te komen. We hebben een plekje gevonden bij het Etang de l' Olivier. De CP heeft alle voorzieningen die we nodig hebben want we kunnen echt wel weer water gebruiken en onze toilet cassette kan ook wel weer een beurtje verdragen.

Onderweg nog even tanken. Eerst diesel en daarna lpg maar deze dienst is niet in gebruik geeft de pomp aan. Dan maar niet. We hebben nog gas.


Op naar de CP.



Het meer ziet er prachtig uit.
Wij eten een broodje en gaan een wandeling maken naar het oude stadje. Het is misschien 300 m lopen dus dat valt mee.
Maar wat een mooi stadje is dit weer. Typisch Provencaals. De huizen hebben de mooie zachte pasteltint die zo bekend is voor de Provence. 



Het lijkt wel of er altijd feest is in Frankrijk want de vlaggetjes in de straten zie je heel vaak.


Nauwe steegjes zijn er volop en dan zie ik de gekleurde plastic bakken aan de muur hangen gevuld met leesboeken. In Frankrijk wordt er veel gelezen denk ik of de boeken vallen mij steeds weer op omdat ikzelf ook graag lees maar helaas geen Franse boeken 😏 Te moeilijk voor mij.

 Wat een mooie fontein is dit ❤



We lopen verder de steegjes in en klimmen steeds weer hoger en hoger. Of de weg gaat steil omhoog of er zijn trappen en ons kennende ................ juist. Wij willen naar boven.




Dan komen we helemaal boven en daar is weer een kerk. Deze kerk ziet er prachtig uit, aan de buitenkant, door zijn eenvoud. De binnenkant kunnen wij niet zien want helaas is hij gesloten.


Wat een pracht al die straatjes en bij heel veel huizen staan allerlei potten met planten.



En willen we iets drinken dan moeten we weer eerst onze pass sanitaire laten zien.




Daarna lopen we nog even door de Art Zoo waar we niet alleen deze kleurige dieren tegen komen maar ook dinosaurussen en andere pre historische dieren.



Daarna lopen we langs het meer en gaan nog even genieten van het uitzicht.



Weet je wat ..................... we blijven morgen ook nog hier 😀



Geen opmerkingen:

Een reactie posten