28-08-2021

Naar de Camargue

Het "feestje" van gisterenavond duurde gelukkig niet te lang want de reizigers moesten vanmorgen weer op tijd vertrekken. Maandag beginnen de scholen weer en dan moeten ze weer present zijn. We hadden geluk.
Vanmorgen om 7 uur waren ze al druk aan het praten en aan het roepen buiten, deuren sloegen dicht en gingen weer open. Gelukkig hebben we nadat ze vertrokken waren nog even kunnen slapen.

In de buurt van Montpellier komen we in de file terrecht. Het is goed druk.


Na Montpellier zien we al snel de mooie zoutmeren.




Ons plan is om naar de Camargue te gaan waar we in 2014 voor het eerst met de caravan zijn geweest. We willen naar het Centre De Découverte du Scamandre. Een educatief centrum met een stukje prachtige natuur. Frits was er toen helemaal weg van dus gaan we er nog eens kijken.
Onderweg naar het park komen we stieren tegen die liggen te rusten in het weiland en die hier voor het stierenvechten worden gebruikt. De stieren worden hier niet gedood in de arena. Er komt geen druppeltje bloed bij kijken. Wij hebben het ooit meegemaakt en het is een heel spektakel en het is zeker de moeite om er eens naar te gaan kijken.


Bij het park aangekomen parkeren we de camper, drinken nog een kopje koffie en gaan naar binnen.




We zien hier bever-ratten (niet echt mijn dieren) zwemmen, flamingo's, allerlei soorten vogels, vissen, de bekende Carmargue paarden en de rijstvelden. 


Beverrat.



De Flamingo's




Reiger


Zwaan


Mooie aangelegde paden. Het ziet er allemaal pico bello uit.




Een beverrat rent naar het water.


In de observatie ruimte.



Steltloper.


Oei de beverrat komt mijn richting uit.


De mooie paarse bloemen die hier weelderig groeien niet te verwarren met de lavendel.



De bekende witte paarden.

Prachtig om te zien toch hoe de dieren allemaal in vrijheid leven. We zijn moe en voldaan als we weer bij de camper aankomen. We hebben toch ongeveer 5 km gelopen. We drinken even wat en rijden verder naar het Maison du Riz dat ongeveer 16 km verder ligt in de buurt van Arles. Vandaag, zaterdag is het museum van Maison du Riz gesloten maar morgenvroeg is het weer open en gaan we een kijkje nemen.
Nu staan we hier op een mooi rustig plekje met 3 campers waarvan toevallig 1 Nederlandse camper. Het zal hier vast heel donker worden vannacht dus dat wordt een mooie sterrenhemel en veel muggen.




 


2 opmerkingen:

  1. Mooi he. Wij zijn er al drie keer geweest. Kan er geen genoeg can krijgen. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Ineke, het is ook onze derde keer en het blijft prachtig. We zullen er nog wel vaker komen denk ik. Er heerst een heel aparte sfeer. Frans en Spaans.

    BeantwoordenVerwijderen