05-08-2021

Castillo De Garcimuñoz

 We hebben vandaag heel wat kilometers afgelegd door een heel afwisselend landschap.


De ene tunnel in en de ander weer eruit.


Grote weidse kale vlakten om daarna weer tussen rotsen door te rijden.


Natuurlijk ook weer een "echte" Spaanse" stier die je hier wel vaker ziet en hier ook nog een Andalusische flamenco gitarist.


Grote vlakten vol met zonnenbloemen en ook de druiven begonnen we weer te zien.

En toen belanden we zo maar in Castillo De Garcimuñoz. Nog nooit van gehoord maar dat hebben we wel meer in deze streken omdat het allemaal nog onbekend gebied is voor ons. 

Castillo De Gacimuñoz is dan ook een piep klein dorpje. In de app las ik dat het slaapdorp was en daar was niets teveel over geschreven. Er was zelfs geen bakker te vinden. Volgens de google maps zou er een kruidenier moeten zijn, helaas was die er niet want ik stond ervoor (volgens maps) maar er was niets te zien. Er was ook geen barretje of wat daat op kon lijken, helemaal niets. Alleen huizen met bewoners, een pleintje en het Castillo.


 
Ieder huis had een dik gordijn voor zijn voordeur. Vast om de zon buiten te houden en de warmte want warm was het. 

De plaats waar wij stonden was wel een heel idyllisch plekje. 


De foto hierboven is ons uitzicht.





We stonden naast het Castillo waarvan ik dacht dat het een ruïne was maar je kon het bezichtigen dus dat moesten wij eens zien. We kochten een ticket voor €3 per persoon en wat we zagen was wel heel verbazend wekkend. Tussen de muren van de ruïne stonden super moderne kunstwerken.

















Heel verrassend allemaal om te zien en zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten