26-07-2021

Spanje

Dat was wel makkelijk vanmorgen. Frits haalde even bij de Lidl verse broodjes en hoefde alleen de parkeer plaats maar over. 

Het was een beetje bewolkt en dat zijn we niet gewend al is het wel eens heerlijk om het iets koeler te hebben. Tegen 11 uur zouden de wolken alweer verleden tijd zijn en het klopte 👍

We hadden 3 camper plaatsen op het oog. Heerlijk dicht bij het strand. We zouden er een stranddag van maken. Helaas ging dat feest niet door en moesten de plannen aangepast worden.

De eerste CP deed de slagboom niet omhoog toen wij er voor stonden dus eens gaan vragen of er iets mis was. "Ja, campers mochten pas weer eind september het terrein op nu mogen alleen kleine auto's door." Maar pot verdikkie, daar begint het weer.

De tweede CP was helemaal leeg, hé??? Hoe kan dat nu. Uitstappen en lezen wat er op het bord staat. "Gesloten van mei tot en met september" 

Weer verder rijden en dan zien we onszelf spiegelen in de ziekenauto die voor ons staat in de file 😊


De derde CP maar proberen. Tja daar konden we wel staan. Geen verbodsborden voor campers. Onderweg hadden automobilisten al met een bestraffend vingertje gewezen "Nee, niet doen"  Rijden we soms tegen het verkeer in of wat is er mis?? Daar kwamen we snel achter. Er stond een Roma gezin. Moeders met 2 kleintjes was de vuilnisbakken aan het inspecteren en een jongetje kwam al meteen naar ons toe om geld te vragen.

Meteen rechtsomkeer gemaakt. Dan maar de grens over naar Spanje. 


De rivier de Rio Guadiana vormt de grens van Portugal en Spanje.


We besluiten om de punt naar Gibraltar af te snijden. Die bewaren we wel voor een andere keer net als Sevilla, daar is het ons te heet. We gaan dus door het binnenland richting Malaga. Ik wil water in de buurt met deze temperaturen.

Aan de grens van Spanje naar Portugal werd er streng gecontroleerd. Er stonden mensen met gele hesjes aan bij een soort tolpoortjes. Je kon er niet door zonder controle op Corona papieren.

Dat zullen wij dan ook wel zo meteen krijgen zeiden we al maar we kregen helemaal niks. Geen controle, we zagen niet eens een bord met Spanje erop dus zonder het te merken reden we de grens over.

Nu moeten we weer op zoek naar een data kaart voor onze mifi-router. In Gibraleón, waar we nu zijn zou 1 winkel moeten zijn die dat spul verkoopt. Om 17 uur zou hij open gaan. We hebben er gewacht en gewacht maar de deur bleef dicht. De dame van de Tabacco wist ons te vertellen dat hij tomorrow morning open gaat. Daar hebben wij dus niets aan. Ach we vinden nog wel wat onderweg. We hebben nog wel wat op onze telefoons en 1 augustus gaat de nieuwe bundel weer in. 

Wij maken nog een wandelingetje door het mooie plaatsje voor we besluiten naar de camper terug te lopen.





Frits gaat koken nou ja .......... eten warm maken 😉. Nasi en Bami met gebakken eieren en het smaakt heerlijk 😋


Even mijn planten stekjes verzorgen die ik altijd wel weer ergens vind onderweg.


Mijn aloë-vera, tijm stekjes en citroen geranium. Ben benieuwd of het iets gaat worden .................

Morgen gaan we weer verder via het binnenland richting Malaga.


1 opmerking:

  1. Bijzonder die gesloten camperplaatsen. De bami met ei ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen