25-07-2021

Loulé

 Vanmorgen zijn we op tijd vertrokken naar Loulé. In deze plaats zijn we in 2012 ook geweest eens kijken of er veel verandert is.

Het is niet druk op de weg maar als we langs de Zoomarine rijden zien we hele lange rijen buiten staan wachten. Tja het is de vakantieperiode in Portugal, goed weer dus met het gezin naar de Zoomarine.

Wij rijden door naar Loulé. Frits heeft daar een CP gezien bij de Lidl. Er zijn 5 plaatsen waar je de camper mag parkeren.



Dat is toch ideaal. Er zijn verder geen voorzieningen maar het kost ook helemaal niks en toilet en douche hebben we aan boord. Eerst nog boodschappen gehaald en daarna nog een broodje gegeten. En dan op pad naar het centrum dat 1 km van ons vandaan ligt. Dat is te doen. We zouden ook nog met de fiets kunnen gaan maar we lopen. Doet ons goed.



Het valt me hier steeds weer op dat er veel tv antennes op de daken van de huizen staan. Hier dus ook weer.



We komen bij de prachtige overdekte markthallen in Moorse stijl. Helaas zijn de marktkraampjes dicht alleen de terrasjes zijn open.



De markthallen.









Ook de kerken zijn gesloten, jammer.
Alles is dicht en het is dan ook heel rustig in het andere zo drukke plaatsje. Je ziet alleen enkele toeristen lopen.



Het Castelo is jammer genoeg ook gesloten dus we hoeven niet de toren in te klimmen 😁


In heel de stad is gratis wifi te krijgen. Mooi toch. Wij zelf maken nooit gebruik van vrije wifi omdat we dat niet altijd veilig vinden. Wij doen teveel op onze telefoons en dat willen we veilig houden. Maar wil je even een filmpje downloaden van Netflix dan kan dat natuurlijk altijd 😉


We wandelen door de nauwe steegjes en over de mooie pleintjes.



Het is een warme dag vandaag en in de namiddag besluiten we weer naar de camper te lopen. We komen nog langs een Chinese winkel en daar moeten we natuurlijk weer even een kijkje nemen. Ach, het is net de Action, je komt altijd weer met iets thuis 😂😂 of je het nu nodig hebt of niet.

We eten nog een heerlijk koel ijsje en gaan eens kijken waar we morgen heen gaan.  Plannen die we hadden vervallen weer doordat de nodige camperplaatsen gesloten zijn of niet meer toegangelijk voor campers lezen we bij de reviews dus hoeven we daar niet meer heen te rijden. We hebben er eentje gevonden bij het strand en nog net voor de Spaanse grens. We denken dat die het gaat worden.


3 opmerkingen:

  1. Onvoorstelbaar zo stil wat een verschil met gisteren bij ons in Fiskardo, zo druk hoeft voor ons ook weer niet maar beetj e reuring is toch wel gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie plaats en mooie foto's. Genieten met zulk prachtig weer. Hier komt het momenteel met bakken uit de lucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons is het vaak TE warm. 38 graden is ook niet altijd fijn maar ik heb het liever dan regen want dat werkt op mijn hele gestel. Ik zou nog maar zuidelijker gaan totdat ik de zon had gevonden.
    Het is hier overal rustig Ina. Ongelooflijk.

    BeantwoordenVerwijderen