27-07-2021

Een lange rit.

 Voor vandaag hadden we een lange rit voor de boeg. We hadden de tijd van onze klok in de slaapkamer nog niet aangepast aan de Spaanse tijd dus toen we vanmorgen om half 8 wakker werden dachten we nog heerlijk vroeg te zijn totdat ik op mijn telefoon zag dat het niet half 8 maar half 9 was. Dus maar meteen opgestaan.

Voor ons vertrek nog even lozen maar niet bij vullen want welke kraan daar nu voor gebruikt moest worden was een beetje onduidelijk en wie weet waar voorgangers die kranen door elkaar voor gebruikten. Dat doen we later wel ergens anders.


We reden kilometers door uitgestrekte vlaktes en we zagen bijna alleen maar olijfbomen. Grote en kleine, net gekweekte, zo ver als onze ogen konden kijken.


We zagen ook de bedrijven waar de olijven geperst worden. Onze weg ging verder en we genoten van het landschap.



Hoe dichter we bij Sevilla kwamen hoe drukker het werd. 1 Keer reden we verkeerd maar gelukkig had onze navigatie ons weer snel op de juiste weg.


Wat een stad zo groot. Wij reden verder en de thermometer steeg en steeg. 33, 34, 35 graden. 


Eindelijk keerde de rust weder nadat we Sevilla achter ons hadden gelaten.
Dichter in de buurt van Granada zagen we meer rotsen verschijnen.

We werden loom van de warmte en ik vond het wel genoeg kilometers voor vandaag. We zagen op de app een CP in Antequera in het centrum. Dat is misschien wel leuk en kunnen we daar ook even rondneuzen.


Nadat we de camper hadden geparkeerd was het tijd voor een stuk koude watermeloen. Dat smaakt goed bij deze temperatuur die onderhand al gestegen was tot 37 gr.
Na onze lunch zijn we op zoek gegaan naar een telefoonwinkel die we vonden in een heerlijk koel winkelcentrum dus daar meteen met onze mifi router heen om er een kaartje in te laten zetten.


Wat een verschil weer met Portugal. In Portugal vragen ze nog niet eens je naam of wat dan ook. Je vraagt een kaartje en dat zetten ze in de router en je bent klaar maar in Spanje moet je je paspoort laten zien en moet er heel wat ingevuld worden eer je je kaartje krijgt. Daarna moet het weer geactiveerd worden. Zelf daar aan beginnen is bijna onmogelijk. Iedere simkaart moet geregistreerd worden i.v.m terrorisme. Dat hebben we in Frankrijk ook al gehad. Maar we hebben weer een dikke extra bundel data boven op onze kpn abonnementen. We kunnen weer voorruit of liever Frits kan weer voorruit met zijn filmpjes te uploaden.

Nog even naar de sportwinkel Sprinter waar ik leuke broeken had zien hangen voor Frits dus even kijken.

 Spannend!!!!! Wat gaat het worden ........................


Het t-shirt met de camper-bus werd het zo wie zo. De gele broek vond Frits niet leuk maar die rechtse vond hij wel grappig. Overal Rebajas op dus dat is boffen.
Bij de kassa telden ze teveel dus Frits trok meteen aan de bel en zei dat het niet klopte. De blauwe broek telde ze € 2 teveel. Nee hoor zei de juffrouw, dat is de prijs. "Dan hou die broek maar", zei Frits. "Ik houd er niet van als jullie maar zelf prijzen bedenken." De broek werd achter de toonbank gelegd en het t-shirt werd afgerekend.
Wij op de weg naar buiten nog eens gaan kijken naar de prijs bij die blauwe broek en ja hoor, Frits had gelijk. Ik weer een broek gepakt en de prijskaart die erbij hing en terug naar de kassa. "Die broek hoeven we niet meer maar hier zien jullie de prijskaart die bij de broek hangt!!" Toch bleef de verkoopster erbij dat de broek € 2 duurder was. Wij zijn naar buiten gegaan. Daar heb ik mijn telefoon gepakt en hun een slechte review gegeven.

We zijn naar de camper gegaan en waren toe aan een verfrissende douche daarna zijn we nog door de plaats gelopen.



 Frits heeft er in ieder geval nog een leuk t-shirt aan overgehouden




1 opmerking: