Hoge golven!!

We zijn een paar dagen op de camping blijven staan ondanks de kleine plaatsen. We hebben net als zovele andere gasten ook maar twee plaatsen in beslag genomen. Het is hier nog heel rustig op de camping en ook aan het strand al hebben we vandaag een paar nieuwe campers erbij gekregen maar er zijn er vanmorgen ook weer een paar vertrokken. De ligging is gewoon uniek zo aan het strand. Gisteren hebben we er een heerlijke stranddag van gemaakt. Gewoon lekker lui. 


Een strandwandeling gemaakt, gelezen, genoten van de zee en de zon. In ons keukentje aan het kokkerellen geweest, Frits aan de bbq, wijntje erbij. Ach zo houden we het wel vol. Wat hebben we het toch zwaar.


Vandaag was het verstandiger om een beetje uit de zon te blijven en hebben we een fietstochtje gemaakt van ongeveer 20 km en @EdGerdieopreis we hebben vandaag ook enorme golven gezien maar wie weet, Nazaré staat genoteerd.
Wat een woeste golven. De gele strandvlag hadden ze omhoog gehesen en er waren een paar surfers in zee die met hun surfplank soms met de hoge golven helemaal de lucht in gingen en soms in de golven verdwenen om even later weer boven water te komen. Er was één knapperd die vol goede moed de branding in liep. Eerst tot de enkels, even wennen en toen tot de knieën. Het duurde niet lang of hij was helemaal nat en dook een golf in. Wat een kracht moet dat water niet hebben. Hij dook er ook maar één keer in en kwam weer druipend uit de zee. Ik denk dat ik niet meer op mijn benen zou kunnen staan en zo zou omkiepen.

We hebben heel wat foto's gemaakt maar zoals je het in werkelijkheid ziet is bijna niet te fotograferen. Het geraas van de golven zou er nog bij moeten kunnen maar misschien is het wel in onze video te zien die binnenkort weer op YouTube te zien is.

(En ook hier zijn de prijzen weer heerlijk Portugees.)

We ontdekten wel een mooie CP in de duinen en de zee is van daaruit makkelijker te benaderen via een houten brug. Bij de camping moeten we berg op door het rulle zand en dat is een hele klus. Morgen schuiven we dus 10 km op naar de CP.

Toen we zo stonden te kijken naar de hoge golven en de surfers en het lege strand, vertelde ons een Portugees dat normaal het strand helemaal vol is met strandgasten en surfers en nu ............ het is een catastrofe, zei hij met bijna tranen in zijn ogen. Ja dat kan ik me voorstellen. De strandwinkels en strandtenten liggen er compleet verlaten bij. Als ik het Nederlandse nieuws volg en lees hoe de besmettingen weer de lucht in gaan op bepaalde plaatsen in Portugal dan lijkt me dat bijna onmogelijk want toeristen zie je bijna niet en iedereen loopt ook op straat met een mondkapje op. Nu las ik ook dat maar 31% van de mensen hier volledig is gevaccineerd. Zou dat de oorzaak kunnen zijn?
Wij gaan de drukte niet opzoeken. We wilden nog graag naar Lissabon maar dat laten we maar voor een andere keer staan. Ook de Algarve slaan we misschien over. We willen wel die richting op gaan en merken we dat het er te druk is dan slaan we dat over. We zien wel. We voelen ons heden nog heel veilig!

Reacties