Hemels plekje

Vanmorgen hebben we ongeveer 10 hele kilometers moeten rijden naar ons nieuwe hemelse plekje. Campercamp Praia Vagueira, sitecode 10841. We staan hier tegen een duin aan vanwaar we via een houten pad over het duin kunnen lopen en zo op het strand belanden.

Toen we vanmorgen op ons plekje stonden moesten we natuurlijk eerst naar het strand. Er is hier een surfschool en we zagen de leerling surfers worstelen tegen de golven. Het waren er heel wat. Groot en klein. De gevorderden dreven al een stukje verder in zee waar de golven groot en woest waren en waagden steeds een poging om de juiste golf te pakken die hun weer naar het strand moest brengen. De beginners waren nog in ondiep water en kregen aanwijzingen.Na de lunch zijn we via een houten pad helemaal over de duinen gelopen naar het plaatsje ongeveer 1 km van ons vandaan. Het was er gezellig met vooral Portugese gasten. 

We zochten de Chinese winkel want we moesten mieren-lok-doosjes hebben. 

Chinese winkels zie je hier veel. We ontdekten gisteren een paar mieren binnen en dat moeten we niet hebben. We hadden de winkel al snel gevonden en ook de mieren-lok-doosjes (we zijn ondertussen gelukkig weer mieren vrij. Op het plein van het plaatsje stonden een paar kramen. Groente kramen, een vis kraam, een kraam met cd's en natuurlijk een gezellig muziekje erbij en 2 ijskramen. Dat sprak ons wel aan, de ijskraam dan. Mmmmmmm.


De terrasjes van de eettentjes rond het plein zaten goed gevuld. Wat gezellig om te zien dat de mensen weer kunnen genieten van leuke dingen. Het brengt meteen een heel andere sfeer. Op de terugweg nog even heerlijk op een bankje gezeten want we hadden alweer heel wat stappen gemaakt.


Twee kinderen aan het spelen met de golven.

Vanmiddag ook nog even heerlijk zitten lezen in mijn laatste boek van de 7 zussen en nog even naar het strand geweest. Het was een beetje bewolkte dag vandaag en voor morgen is er ook niet heel veel zon voorspeld. Maar even afwachten.

Net kwam iemand van de CP vragen of we morgenochtend brood willen hebben. We konden onze bestelling bij hem opgeven en morgenvroeg wordt het mooi aan de deur gebracht. We worden weer verwend.

Reacties