Het mooie plaatsje Tomar.

Toen we vanmorgen wakker werden ontdekten Frits dat er markt aan de overkant was. 


Een markt is altijd weer leuk om te bezoeken. Het was geen groente en fruit markt maar ze hadden er kleding en werktuig waaronder voerbakken voor de kippen, emmers, plastic kannen en gieters, schroevendraaiers enz. enz.
Eerst ontbijten en douchen en dan naar de markt en daar vond Frits weer een nieuwe zomer hoed. Frits is namelijk van de hoofddeksels.


Onze Portugese camper-buurman was er al vroeg bij om de markt te bezoeken. Later begreep ik hoe dat kwam. De arme man was er vast op uit gestuurd door zijn echtgenote en 2 dochters. De drie dames waren druk met hun kleding en make-up en daar kun je natuurlijk geen man bij gebruiken. Later gingen ze buiten sigaretjes roken en mocht pa weer naar binnen om de camper rijklaar te maken.
Wij gingen ons ook weer vertrek klaar maken. Kastjes allemaal op slot, ramen dicht, staat er niets los wat kan omvallen? De motoren konden gestart worden.
Eerst even tanken. Diesel en gas en toen weer verder naar Tomar. We bereikten de camperplaats die compleet in de stad ligt, sitecode 41235. Hij heeft alles wat we nodig hebben, water tanken en lozen. Sanitair voor de liefhebbers en zelfs een zwembad en dat alles voor de prijs van € 0,00. Niet te geloven maar het is werkelijk waar.

Net voor we de plaats inreden kwamen we langs de supermarkten en dus maar even ingeslagen. Er lag heerlijke gegrilde kip en die mocht met ons mee net als de ovenfrietjes en de Portugese Nata en Frits vond er zelfs rijstevlaai.
Helemaal vol geladen belanden we op de Camperplaats.Tomar, waar ooit de Orde van de Tempeliers was gevestigd, is een charmante stad met een grote artistieke en culturele rijkdom. Het visitekaartje van de stad, het klooster Convento de Cristo, is een van de belangrijkste Portugese bouwwerken uit de renaissance.
We hebben hier nog heel wat te bekijken. Wij staan hier heerlijk onder de bomen goed beschut tegen de warme zon. Voorlopig blijven we hier een paar dagen staan.

Vanmiddag nog door het historische stadje gelopen. Wat is dat mooi.
Nog even een terrasje waar we bij de biertjes vreemde tuinbonen kregen te snoepen.


De rijstevlaai voor Frits. Zelf ben ik er geen liefhebber van.Reacties