Torre

Gisteren hebben we een bijzonder mooie tocht gemaakt naar Torre, de hoogste berg van het vasteland in Portugal. Toon en Marjon namen ons mee om een stukje prachtige natuur te laten zien. Het had de afgelopen nacht nogal geregend en de wolken hingen erg laag dus of het nu zin had om Torre te gaan beklimmen?????????? We zouden eerst koffie bij hun gaan drinken en dan even afwachten hoe het weer zich zou ontwikkelen. Wat wonen ze er toch mooi. We maakten van een afstand foto's van hun huis.


Na de koffie besloot Toon het toch te gaan wagen om Torre te gaan bezoeken. De weersvoorspellingen waren veel belovend.


We vertrokken van Nogueira do Cravo naar Parque de Campismo Curral de Negro. Een mooie natuurcamping waar Toon en Marion mooie herinneringen hadden en vaak met hun caravan waren geweest toen zij nog niet in Portugal woonden.(Willem had al sjans.)

We kwamen langs een prachtige picknick-plaats waar we natuurlijk even een kijkje gingen nemen.


Van hieruit reden we verder naar Manteigas. Een mooie plaats waar we even een pizza-stop maakten bij Luso Pizza want we hadden er honger van gekregen. 


We reden omhoog en weer omlaag en zagen de diepe dalen en hoge bergtoppen. We zagen veel slingerweggetjes waar je toch echt niet met een camper moet rijden want owee als er een tegenligger komt. Gelukkig kende Toon en Marjon de weg als hun broekzak.
We konden de bergtop al zien van Torre en halverwege werd gestopt bij een prachtige rots waar een Mariabeeld was uitgehouwen met een soort altaartje ervoor waar bloemen op lagen, Senhora de Boa Estrela.

Marjon en Frits liepen samen met Willem (de teckel) over de rotsen naar beneden om bij de trap te komen die naar het altaartje ging maar het viel niet mee allemaal. Frits klom kwam uiteindelijk hij het altaar terecht. Toon en ik bleven aan de kant staan want wij moesten natuurlijk foto's maken en film, hahaha.


Uiteindelijk reden we naar de top van Torre, 1993 meter. De wolken waren grotendeels opgelost en we hadden prachtig uitzicht over de dalen. Dat was genieten!!
De weg terug ging slingerend naar beneden. Onderweg kwamen we nog langs Ponte das Três Entrados waar we op onze allereerste camper-reis in 2017 op de camping hebben gestaan. We zijn er even uit gestapt. Leuk om nog eens terug te zien al is het nu geen camping meer.Deze route hebben we gereden.

Van hier uit ging de rit weer terug naar Nogueira do Cravo waar we nog even konden babbelen bij de koffie over de mooie trip die we gemaakt hadden. 


Is die Willem geen schatje.

We stonden weer zo met twee benen op de grond toen we op de tv hoorden over wat er in Nederland gebeurd was met Peter R. de Vries. Vreselijk!

Vanmorgen zijn we weer vertrokken. Toon had een mooie route voor ons opgeschreven die we maar een stukje hebben kunnen volgen want eens klap was de weg versperd door een kapot vrachtwagentje die dwars op de weg stond. 

Hij kon niet meer voor of achteruit. Wij zijn er met veel kunst en vliegwerk omheen gekomen ffffffffff. Later kwamen er weer opstakels op de weg. Ze waren er bezig met putten in de weg te maken en waar we maar net langs konden en toen hebben we maar besloten om de grotere wegen te nemen.

Misschien een goed idee om Coimbra te gaan bezoeken want we kwamen er weer langs. We zagen dat er 2 CP moesten zijn. Helaas stond er een verbodsbord met verboden voor campers bij beidde CP. Als campers er niet meer welkom zijn, dan rijden we maar door. 
We gaan de rust opzoeken. We rijden door tot Penela een mooi historisch stadje en we hebben er geen spijt van.

We wandelen door het mooie dorp naar boven naar het kasteel en de ruïne en van bovenaf hebben we een prachtig uitzicht over het dorp. 

Ik kan het iedereen aanbevelen om deze wandeling te maken die in Penela komt. Na onze wandeling door de smalle straatjes gaan we nog even wat drinken op een gezellig terrasje. Frits ziet een slager naast het terrasje en haalt nog wat gehakt.

Bij de camper gekomen ga ik Spaghettie Bolognese maken en terwijl ik aan het koken ben loopt Frits naar de bakker en haalt nog iets lekkers voor bij de koffie en zo zitten we nu dan ieder aan een kant van de tafel met onze laptop te smullen van ons Portugese gebak, mmmmmm.


Reacties