18-06-2021

Een mooie route op een warme dag

We zijn helemaal binnendoor gereden vandaag en hebben de mooiste dorpjes gezien die je je kunt voorstellen. Echte Franse dorpjes die je ook wel in boeken ziet of op films. Zo mooi. We reden heuvel op en weer af, zagen enkele kasteeltjes en graan, heel veel graan. Het wordt hier ook wel eens de graanschuur van Europa genoemd. Nog even en de boeren kunnen al gaan maaien. 


De goudgele velden liggen er prachtig bij, zo ver als je kunt kijken zie je allerlei tinten groen. Deze weg hebben we al eens voor een deel gereden want er verschenen ons soms bekende beelden op het netvlies. Onderweg ook nog even boodschappen gehaald bij Leclerck.

Wat me opvalt in Frankrijk is dat ieder dorp zijn eigen Mairie (gemeentehuis) heeft. Nu kan de burgemeester van een klein dorp de bakker zijn of de wijnhandelaar. Het is meer een ere baantje want de inkomsten van de burgemeester van een klein dorp is niet te hoog, ongeveer 630 euro bruto per maand.

We hadden afgesproken om richting Vierzon aan te houden en als we een mooi plekje zouden tegenkomen voor de nacht dan zouden we stoppen en zo gebeurde het. Voorbij Sens zou een CP zijn volgens de NKC app bij een parkje en 250 meter van het dorp Gron af en dat leek ons wel wat en ja hoor, het beviel ons. 

Het parkje is nog niet zo oud aan de beplanting te zien. Er staan veel bankjes en picknick banken met tafels en trimtoestellen dus we hoeven ons niet te vervelen. Ook aan de kinderen is gedacht met wippen en molentjes en houten paddenstoelen.

De CP heeft alle gemakken, water tanken en lozen, toilet cassette legen en wassen, prullenbakken en zelfs een toilet. Stroom hebben ze er niet dus je moet wel zelfvoorzienend zijn en dat alles bij elkaar kost helemaal niets. Niet te geloven hoe dat allemaal in Frankrijk kan. Dat is ondenkbaar in Nederland. De sitecode van dit parkachtig plekje is; 45620

Wij zijn vanmiddag naar het dorpje gelopen waar een heerlijke bakker en slager is en een tabak-winkel waar je allerlei kleinigheidjes kunt krijgen zoiets als bij ons de Primera maar dan heel primitief. Wat me opvalt in de Franse dorpjes zijn de vele tv antennes op de daken. Bij ons is dat al lang verleden tijd maar hier schijnt het nog te werken.


Heerlijk geurende rozen




Daar achter staat de camper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten