19-06-2021

Een beetje meer kilometers gereden dan anders

Vanmorgen zijn we rond 9 uur vertrokken. Eerst naar de service, water lozen, water tanken,, toiletcassette legen en hoppa gaan met die banaan. Natuurlijk weer helemaal binnendoor.

Frits dacht dat onze banden wel een beetje extra lucht konden gebruiken en we wilden nog tanken. Eens, jaren geleden toen we nog met de caravan op pad gingen gebeurde het ons dat we op een zondag onderweg naar het zuiden waren en we benzine nodig hadden. We wisten toen nog niet dat op zondag tanken in Frankrijk een helse klus is. De meeste tankstations waren gesloten. Om bij een 24 uur station te tanken met de creditcard, kwam niet in ons op. We dachten er gewoon niet aan. Supermarkten waren in de middag gesloten en ook de bijbehorende tankstations. Uiteindelijk stond ons lampje van de benzine meter al een tijdje op rood en we maakten al maar plannen dat we dan de nacht maar op straat in de caravan moesten gaan door brengen toen we eindelijk een pomp vonden waar we terecht konden. Dat wil ik nooit meer mee maken dus op zaterdag wordt er bij ons altijd bij getankt in het buitenland want je weet maar nooit.

Bij een Super-U vonden we de benodigde lucht voor onze banden en diesel voor onze tank en nu toch we toch hier waren konden we net zo goed even naar binnen om een gegrilde kip te halen voor bij de sla vanavond.


Na een klein uurtje konden we weer rustig verder op pad door onze dorpjes en kronkelweggetjes want die blijven voorlopig nog favoriet. We reden door het centrum van Vierzon waar iedereen al druk bezig was met de versieringen voor 2 juli als de Tour door de stad komt. Midden op een rotonde stond een kleurige ren fiets te pronken en er hingen overal vlaggetjes. Heel feestelijk.


Wij reden nog een stukje verder. Camper-plaatsen zagen er hier niet echt aantrekkelijk uit dus kozen we voor een camping met Nederlandse eigenaren. Fermette de la Haye, sitecode 3970. In de NKC app stond dat je er voor €15 kunt overnachten en voor €18 ook stroom kunt hebben en het zwembad mag gebruiken. Dat leek ons wel wat met deze hoge temperaturen. Stroom hoeven we niet net als alle sanitair maar dat zwembad trok ons wel aan.
We hobbelden over een zandpad de camping op. 

Monsieur de la Haye kwam ons al tegemoet en vertelde dat de camping zo goed als verkocht was. Wij waren de tweede gast want ik zag nog een caravan staan. De plaats die hij ons toewees zag er prachtig uit. Het leek wel een privetuin. De prijs is €18 met of zonder stroom. Ach ja, Monsieur de la Haye was al op hoge leeftijd gokten we en had de boel zo goed als verkocht en wat het tuin onderhoud betrof nam hij het niet meer zo nauw, jammer. Het zwembad hebben we niet gevonden en de jeu de boules baan was een grote bloemenzee. Niet erg handig maar wel mooi om te zien.

Wij nestelden ons op ons plekje, zetten de stoelen uit met onze tafel. 


Tafelkleedje erop en onze nep-plant en een heerlijk citroendrankje totdat Frits opmerkte dat het over anderhalf uur zou gaan onweren en regenen. En ja hoor hij had weer eens gelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten