27-06-2021

Een dagje voor een paar huishoudelijke taken uit te voeren

Het zou vandaag een bewolkte voormiddag worden en warempel het klopte als een bus dus nadat Frits broodjes was gaan halen en we ons ontbijtje achter de kiezen hadden besloten we om er maar een nuttige voormiddag van te maken. In de namiddag kunnen we dan nog een wandelingetje maken in een aangenaam zonnetje.

Dus eerst:
Bedden verschonen, stoffen en stofzuigen. Douchen en meteen de douche ruimte en alles wat daar bij hoort eens goed onder handen nemen. Mijn dienblad en tafel kleedjes die ik niet meer kon vinden lagen in een keukenkastje verstopt. Tja dat krijg je als je de boel weer eens allemaal in handen krijgt alleen een stel hoeslakens zijn spoorloos. Wie weet komen we die ook weer in ene keer ergens tegen. In ieder geval zitten we nog niet zonder. Mijn vuile wasgoed een beetje gesorteerd. Als we dan een wasmachine tegenkomen kan de was er zo in.

Vanmiddag een wandeling gemaakt over de camping die nu steeds leger wordt. Ik denk dat de Portugezen net als de Spanjaarden de weekenden gebruiken om op pad te gaan. Altijd goed om te weten want dan is het op vrijdag een plekje zoeken waar je dan tot maandag kan blijven staan.

De rust op de camping is onderhand wedergekeerd.
Gisteren toen de kinderen aan het voetballen waren en de leren voetbal steeds weer op een haar na langs onze camper vloog en een moeder in het Portugees de kinderen ervan langs gaf. We de honden hoorden blaffen gecombineerd met huilende babies en we de vlammen hoog op zagen laaien van de bbq's en de camping onder een laag rook gehuld werd, wisten we weer waarom we liever op een vrije camperplaats staan en dan liefst in de natuur. We waren het vergeten na een heel corona-jaar. Wij vinden het op een vrije camperplaats meestal wel lekker rustig. Toevallig kwam het gisteren zo uit dat we op deze camping belanden. Moeten we niet meer doen tenzij er een camping op ons pad komt met een wasmachine.

Vandaag hebben we dus niet zoveel gedaan tenminste geen spectaculaire dingen. Wel hebben we ons voorbereid op morgen als we de richting uit gaan van de bedevaartplaats Bom Jesus bij Braga en toen we zo met de landkaart en mijn Portugal gids bezig waren kwam er zo maar heel parmantig een Hop langs gelopen. Wat een mooie vogel is dat alleen is hij moeilijk op de foto te krijgen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten