25-06-2021

Aan gekomen in Izeda

Vandaag een kort tochtje gemaakt door de bergen langs de rivier de Douro. Wat een enorme rotsblokken kom je dan toch tegen. Wat ons opvalt is dat er bijna niemand op de weg is. Een tegenligger is een uitzondering zo rijden we wel heerlijk relaxt rond maar moeten toch oppassen want er zou maar zo in ene keer iemand de weg op weg komen. De tijd heeft hier echt helemaal stil gestaan. De boeren doen nog heel veel handmatig op het land. Eigenlijk doen ze hier alles zoals bij ons in Nederland 50 jaar geleden. Ik denk dat er hier ook geen enkele stress is.

We zijn aangekomen in Izeda, een piep klein dorpje met een hele kleine supermarkt. Toen we hier vanmiddag aan kwamen zagen we mensen die voor hun huis op de stoep de bbq waren aan het aan maken.








We staan hier helemaal alleen op een CP met alle voorzieningen die wij nodig hebben. Water tanken en de boel allemaal lozen. Een paar bomen die we zeker nodig hebben om in de schaduw te kunnen staan.

Eerst zijn we een wandeling gaan maken door het dorp. 

Het was warm en in een barretje konden we heerlijk glas koude Cola drinken en dat deed wel even goed.







Als je precies in het midden tussen de stieren kijkt zie je onze schotel op de camper staan. 

Later zijn we een boterhammetje gaan eten in de camper en hebben besloten om hier maar even te blijven totdat de ergste hitte weer wat voorbij is. We hebben wel al een leuk barretje gevonden waar we vanavond op het terrasje kunnen gaan zitten.

Nu relaxen met mijn leesboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten