01-04-2021

Mooie dagen.

Gisteren hebben we weer een mooie dag gehad.

Het begon al vroeg toen de imker naar zijn bijenkorven kwam op de boerderij van de CP. Best interessant om eens die zwermen bijen te zien en al die honing wat het bijenvolk op de raten had geproduceerd. Frits mocht er een filmpje van maken en ik foto's.
Je kunt er gerust dichtbij terwijl die bijen rond vliegen als je maar uit de vliegroute blijft van het volkje. De imker had een of andere soort "pijp" in de mond waarmee hij steeds rook over de bijen blies. Het schijnt dat de bijen dan rustiger worden zich dan vol honing zuigen en daardoor minder steek-lustig worden. De beste man heeft Frits ook de koningin aangewezen zodat de koninklijke hooguit op de film kon. Mooi om te zien.

Na ons bijenavontuur zijn we naar Olst gefietst. Het was 23 km heen en 23 km terug. We zijn in Olst de oudste broer (en schoonzus) van Frits gaan bezoeken. 
Altijd weer gezellig en het weer was er uitermate geschikt voor. We hebben heerlijk in de tuin gezeten. De route naar Olst ging via Deventer. We hebben hele stukken over de dijk gefietst en zagen weer de nodige ooievaars op hun nesten zitten. 
Ook nog even op een bankje gezeten en zo hopen we de zadelpijn een beetje in toom te houden, haha. In Wijhe zijn we via het pont naar de overkant gegaan en werden zo nog getrakteerd op een boottochtje. Leuk toch.


Op onze terugtocht zijn we in Deventer op het pontje gegaan en warempel daar kwamen we zo maar op het nieuwe elektrische pont terecht. 


Je maakt wat mee op zo'n fietstocht :) 
In Deventer was het vreselijk druk met jonge mensen die allemaal in het gras langs de oevers van de IJssel zaten. Ze zaten op dekens met groepen bij elkaar te praten, eten en drinken. Ongelooflijk zo druk als het was en dat in deze tijd.
Tegen 20 uur kwamen we weer thuis. Het was al aardig frisjes geworden maar wij waren er op voorbereid.

Vandaag is onze laatste dag op de CP aangebroken. Morgen vertrekken we weer richting huis.
We hebben vandaag een beetje schoongemaakt, het bed verschoont enz. enz. ach er is altijd wel wat te doen al is het de inhoud van kastjes verplaatsen waarvan je denkt dat het handiger zal zijn in het gebruik.

 Als de camper morgen weer de stalling in gaat staat hij zo weer klaar voor vertrek als het weer mooi weer gaat worden.
Na onze klus-ochtend zijn we nog een stukje gaan fietsen naar Klarenbeek. Mooie omgeving en prachtige fietspaden door de bossen, langs weilanden, bruggetjes ach het is gewoon heerlijk om te fietsen op de Veluwe. Onderweg weer een mooi bankje genomen. Het waait wel hard maar uit de wind was het heerlijk en dan wel in het zonnetje.
Weer terug van onze fietstocht gaan we nog even uit de wind in het zonnetje zitten.
Voorlopig gaan we thuis weer even genieten en hopelijk kunnen we weer snel op pad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mooie dagen.

Gisteren hebben we weer een mooie dag gehad. Het begon al vroeg toen de imker naar zijn bijenkorven kwam op de boerderij van de CP. Best int...