29-03-2021

Naar Voorst

Vanmorgen zijn we weer een puntje verder gereden en nu eens geen knooppuntje. We zijn nu in Voorst al zijn we hier met veel kunst en vliegwerk aangekomen.

We hadden CP De Kolke in onze navigatie gezet. Tot zover ging het goed. Frits wilde absoluut niet door Zutphen omdat daar wegwerkzaamheden zijn op het moment maar onze navigatie die daar schijnbaar niet van op de hoogte was wilde met alle geweld wel via Zutphen. Maar die waaier ging niet op hoor. Luisteren naar de baas.

Het is rustig op de weg. Onderweg zien we de grote weilanden van de toekomst. Zo jammer. Al dat groen dat nu bedekt wordt met zonnepanelen. Ik vind het zo vreselijk lelijk maar tja, wie ben ik.


Gelukkig kent Frits de weg als zijn broekzak en lieten we Zutphen links liggen ondanks het tegen stribbelen van onze navigatie.

Laten we nu het geluk hebben of liever gezegd de pech maar ook in Voorts zijn ze de weg aan het opbreken .................. je houd het toch niet voor mogelijk.

Ben je 900 meter van de CP af en kun je niet door. De vriendelijke handhaver wilde ons wel helpen en schoof de wegversperring opzij. "Probeer het maar mijnheer." Helaas kwamen we niet ver en dus weer terug.
"Als u nu daar naar links en dan naar rechts en dan weer naar links enz. enz. dan komt u weer bij een versperring maar zeg maar dat u door mag rijden van Dick."

De lieve mannen waren zo behulpzaam alleen de weg liet ons steeds weer in de steek. Zo gebeurde het dat we via smalle weggetjes toch tot bij bakker Bril uitkwamen en toen was het nog een fluitje van een cent. Die arme bakker Bril zal de komende dagen geen klanten zien, zeiden we al tegen elkaar. Toen we later met de fiets weer langs de bakker reden zagen we een briefje hangen aan de weg versperring met de tekst dat Bakker Bril weer bereikbaar was. Gelukkig want stel je voor dat hij zijn ovens uit moet zetten. Eeuwig zonde want al zie je bakker Bril niet, je ruikt hem al van ver. De heerlijke speculaas geuren strelen je neus.

Maar in ieder geval bereikten wij CP "De Kolke" in Voorst.


De CP is een verbouwde boerderij. Vroeger waren er kolken om de boerderij die nu gedempt zijn. Omdat hier vroeger bij hoog water van de IJssel het land onder liep staat de boerderij op een terp.
Er is ook een boerderijwinkel met allerlei leuke en heerlijke snuisterijen zoals kransen, leuke dozen, gehaakte babysloffen maar ook heerlijke kazen, wijnen, fruitsappen, jam, honing, eieren en natuurlijk hun eigen groenten.

Als wij aan komen bij de CP staan er maar een paar campers maar aan het einde van de middag staat alles vol. Geen plekje meer te krijgen.

Wij blijven hier tot vrijdag en van hieruit gaan we dan in een weg door naar huis zodat we met de Paasdagen weer thuis zijn en kunnen genieten van het mooie weer de komende dagen.

Vanmiddag hebben we een mooie fietstocht gemaakt langs de IJssel. We kwamen langs de ruïne van de Nijenbeek met de oudste populier van Nederland. 

Hij is uit 1880 en heeft veel stormen en kevers overleefd. Wat een mooi stukje natuur. We maken nog een praatje met leeftijdgenoten die ook genieten van hun fietstocht.
We fietsen naar Gorssel naar het pontje maar het pontje is er niet, jammer. Vanaf 20 April is het weer in de vaart. We genieten.Via Wilp 


komen we weer in Voorst waar we nog heerlijk van het zonnetje kunnen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mooie dagen.

Gisteren hebben we weer een mooie dag gehad. Het begon al vroeg toen de imker naar zijn bijenkorven kwam op de boerderij van de CP. Best int...