Bezoekers

28-03-2021

Fietsknooppunten

Gisteren hebben we een dagje vrijaf genomen. Bah wat een weer. We kregen echt alles. Regen, hagel, onweer, wind en zon. Het leek na de hagelbui wel of er een pak sneeuw was gevallen. 


In ieder geval was het geen weer om erop uit te trekken. Dan maar lekker rommelen op de laptop en tablet wat lezen en tv kijken.

Koffie en een sneetje krentenwegge want die hadden we meegenomen van bakker Schulten uit Ootmarsum en moesten we natuurlijk nog proeven.Ook de app fietsknoop.nl eens gaan bekijken en dat lijkt ons wel iets. Eerst de vrije versie eens uitproberen en als dat bevalt maak ik ons lid voor 1 jaar. Op de CP ligt een map met fietsroutes waar je zo de knooppunten van kunt overnemen en daar ga ik aan beginnen en zet de routes zo in mijn app.

Vandaag op tijd wakker. De klok is weer een uurtje voorruit gezet, we zijn het niet vergeten.

Na het ontbijt meteen alles in orde gemaakt om te vertrekken. De app van fietsknoop.nl staat startklaar, oortjes in en zo alles kan horen onderweg over de route en daar gaan we. Onze buren komen er net aanlopen en beginnen meteen over onze fietsen. Dat zijn mooie en dat lijkt hun ook wel iets. Lagere instap en inklapbaar, elektrisch eigenlijk is dit alles wat ze zoeken en wij vertellen over onze ervaringen en waar ze dan eens moeten gaan kijken. De buurvrouw heeft nu een fiets die speciaal voor haar gemaakt is maar hij is iets aan de grote kant. Ik herken het probleem want ook ik heb er last van op mijn gewone fiets dat ik niet met mijn voeten aan de grond kom. Wie weet kunnen ze bij Lacros iets voor haar betekenen omdat ze dan meteen bij de fabriek zijn. Ze gaan het eens uitzoeken.
Wij gaan vertrekken. 


Eerst de route naar het startpunt en in mijn oortjes vertelt de vriendelijke mevrouw mij precies hoe ik moet rijden en dan beginnen de knooppunten. Ik moet zeggen dat het heel goed werkt en zelfs ik, die nooit ergens de weg weet en die nog bijna in haar eigen huis verdwaalt (en dat is echt niet groot) rijd moeiteloos de route. Wat een mooie en duidelijke app. Die houden we erin en ik word meteen lid voor €5 per jaar.

Het is een landelijke route en hij is prachtig. 


Hij is 28 km lang alleen rijden wij er 35 km. Stom, stom want ik mis een bordje en de vriendelijke mevrouw heeft me nu al 3 keer gevraagd of ik wel de goede route rijd. Ik denk, die wil me voor het lapje houden. Wat wil ze nu van me? Ik stap al eens af om te kijken op de app maar zie niets wat ik niet hoor te zien dus ik rijd door en weer vraagt ze lief of ik wel op de juiste route ben. Niet dus!!! Wij dus maar weer terug en in ene keer hoor ik, "ha daar ben je weer." Ach ze had me gemist.
Nog één keer heb ik haar op de proef gesteld en reed expres van de route af naar de Albert Heijn en weer vroeg ze me of ik wel op de juiste route zat. Dus als ze me dat soort vragen gaat stellen dan moet ik gaan uitkijken.

 

In Ootmarsum aangekomen hebben we nog een heerlijk patatje gegeten NAAST het terras want we OP het terras mocht niet maar het smaakte goed. Als we dat patatje nu niet genomen hadden waren we droog thuisgekomen. Helaas, wij werden dus kletsnat. Het was koud en nat en daarbij deed de wind ook nog eens zijn uiterste best. Kun je je er een beeld bij voor de geest halen? Nu daar zaten wij dus in.
Thuis gekomen meteen de fietsen opgeruimd, kachel aan, een kop warme kruiden thee en daarna een warme douche en dat allemaal maakte ons natte pak weer helemaal goed.

 Onze fietsknoop route.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten