07-03-2022

Sommières

Vanmorgen zijn we vertrokken uit Vauvert na een paar heerlijke dagen. Tijd om weer eens iets anders op te zoeken. Frits had een kleine rustige CP gevonden dichtbij een historisch plaatsje en daar wilden we heen maar eerst even langs het lpg station om te tanken.


In Sommières aangekomen zagen we de CP maar we kwamen er niet op. Overal eenrichtingsverkeer. Wat vreemd. Eerst een paar rondjes gereden maar hoe we ook zochten we konden niet bij de ingang komen en niet alleen wij hadden er last van maar meerdere campers. Uiteindelijk gingen die op een parkeerplaats staan maar wij wilden naar de CP dus maar een straat ingereden die we eigenlijk niet in mochten. Gelukkig kwamen er geen tegenliggers en konden we zo de CP op rijden.


We staan hier heerlijk. De sitecode van deze plaats is 99876 en de kosten zijn €5 voor een overnachting, water voor €2 en wil je stroom dan komen er nog €3 extra op maar dat hebben we niet nodig met ons zonnepaneel.
We wandelen de plaats in die zeker het bezoeken waard is.

De geschiedenis van Sommières:
Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk is er een brug aangelegd in opdracht van de Romeinse keizer Tiberius, aan het begin van de eerste eeuw na Christus. Rond deze brug ontstond vervolgens het plaatsje. Later werd er in de nabijheid van deze brug een kasteel gebouwd, wat bescherming bood aan de gehele omgeving. Door de aanwezigheid van dit kasteel groeide het plaatsje al snel. In het jaar 1248 werd het plaatsje geannexeerd door het Franse Koninkrijk, als direct gevolg van de kruistocht tegen de Albigenzen, een christelijke groepering die zich afzette tegen de Katholieke Kerk. Het plaatsje zou uitgroeien tot een Protestants bolwerk, wat er toe leidde dat Sommières in het jaar 1573 belegerd werd door de Katholieken. In het jaar 1622 werd Sommières wederom belegerd, waardoor de stad wederom in handen viel van de Franse kroon, en hiermee een turbulente periode uit de geschiedenis tot een einde kwam.

Wij maken een wandeling door de mooie plaats.
















Na onze wandeling gaan we naar de CP om te lunchen. We zetten onze stoelen buiten en tafeltje en zitten de hele middag buiten. Het is zo'n lekker weer dat we steeds meer kledingstukken kunnen uittrekken op de korte broek na.



Het is vandaag weer een mooie dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten