02-03-2022

Saintes Maries de la Mer

Vanmorgen moesten we een kleine 80 km rijden om bij Saintes Maries de la Mer te komen. Eigenlijk was de luchtlijn niet meer dan 20 km denk ik maar we moesten helemaal om de baai heen rijden om hier te komen.
Eerst maar eens tanken want onze tank was weer voor de helft leeg. De vorige keer betaalden we €1,68 per liter en vandaag was dat al omhoog geklommen naar €1,79 per liter en we denken dat de prijs nog wel verder omhoog zal gaan dus we houden het maar een beetje bij. 
Op weg naar de Intermarche om te tanken zagen we dat er markt in het dorp was. Wat zullen we doen? Nog even kijken of verder rijden?  Ach we rijden verder. We zullen nog wel genoeg markten tegenkomen op onze rit.
We rijden onze route door de Camargue en zien de rijstvelden die er nog kaal uitzien maar aan de randen van de velden zien we de pluimen nog staan van de vorige oogsten. We zien weilanden vol met zwarte stieren en natuurlijk de bekende witte paarden met de witte vogels die vaak op de ruggen van de paarden zitten.



Houd je van paardrijden? Dan zit je hier goed want dat wordt hier veel gedaan. Langs de weg zien we de vele Mas waar je een paard kunt huren. Een Mas is een herenboerderij en je komt ze hier heel veel tegen.
Zie je geen paarden, stieren of rijst dan zie je de vele druiven stokken waar de druiven van de heerlijke wijnen van de côte du Rôhne aan groeien.
En dan naderen we onze CP Aire de Camping-Car sitecode 6710 die midden in het centrum staat van het toeristische plaatsje Saintes Maries de la Mer.


Het tarief is €13 maar waar je moet betalen is iedereen hier een raadsel. Misschien komt er vanavond nog iemand geld ophalen. We wachten het maar af.
Jaren geleden toen we nog met de caravan onderweg waren zijn we hier ook eens geweest. Helaas was de kerk dicht waar je de zwarte Madonna kunt zien. Ergens moeten we nog foto's van haar hebben.
We trekken onze vesten aan en gaan de plaats in. Vandaag is een bewolkte dag en een frisse wind maar het is droog en daar zijn we tevreden mee. Een jas of vest doet wonderen in zo'n geval.


Een bekend plaatje in de Camargue en heel mooi om een keertje live mee te maken. Het is een heel spektakel. Na het "vechten/spelen" met de stier mag hij een rondje door de straten rennen en wordt hij helemaal omsingelt door een paar paarden zodat hij niet het publiek in kan rennen. Heel apart om mee te maken.


We wandelen door de gezellige straatjes, kijken winkeltjes en lopen nog even naar het strand.



Twee stierenkoppen met touwtjes rond de horens die ook bij het stierenvechten  worden gebruikt.


We besluiten om nog even een stop in te lassen bij dit leuke bistrootje. Frits heeft wel zin in een pizza en ik neem een crêpe met Chèvre kaas en een salade.
Hoeven we vanavond niets meer uit te halen. Is ook wel een fijn.


Na ons hapje lopen we weer terug naar de camper. 


Rechts de bekende tafelkleden uit de Provence.


We hebben hier vanmorgen nog water getankt en dat gaan we eens gebruiken voor een heerlijke warme douche. 
Morgen zou de zon er weer zijn en kunnen we altijd nog hier een wandeling gaan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten