19-03-2022

Luxeuil-des-Bains

We zijn weer een stukje noordelijker gereden (37 km)  nadat we eerst de camper ontdoen hebben van zijn rode Sahara zand.



Het is er zo druk met allemaal "rode zand" auto's dat we in de file staan maar Frits klaart de klus en na een tijdje ziet de camper er weer spic en span uit.
Nu kunnen we weer verder naar onze volgende CP die we vinden via de app Camping-Car-Park. Hij kost € 11 alles incluis en de site code is 2025. 
We hebben drinkwater nodig want door de vrieskou zijn er nog veel kranen afgesloten maar hier moeten ze drinkwater hebben. 
Stroom hebben we eigenlijk niet nodig maar voorruit we steken de stekker erin. Misschien de tandenborstels nog eens extra bijladen en de e-reader en misschien nog mijn horloge.

We poetsen de camper ook van binnen eens goed want ook daar is genoeg stof te vinden maar eerst koffie met een broodje.


Als de camper is gepoetst, poetsen we ons zelf ook nog op en dan maken we een mooie wandeling richting de plaats.

We lopen langs een mooi watertje dat achter de CP ligt 


en zo komen we midden in het centrum terecht.



We hebben nooit geweten dat dit zo een mooie plaats is. We wandelen naar de Abdij en bekijken de kerk van binnen met zijn prachtige orgel dat door Petrus op de schouders gedragen wordt.






Dan lopen we door de prachtige kloostergang waar vroeger rond het jaar 600 de monniken liepen van de Abdij naar de kerk.


Wat is dit prachtig om te zien en zeker om hier te lopen.

Na een tijdje lopen we weer terug naar de CP via de mooie watertjes die zomaar te voorschijn komen en ook weer verdwijnen in de weg.


En dan kom je ook dit soort grapjes tegen. Een baby in bad 😉


En dit watervalletje.


We zijn blij als we de CP weer zien met ons huis op wielen want we zijn moe van alles wat we gedaan hebben vandaag. Misschien iets TE veel.


Morgen maar weer een beetje rustig aan doen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten