25-03-2022

Een wandeling door Pont-a-Mousson

 

Vandaag een rustige dag ingelast en dat is heerlijk. Het eerste deel van de dag hebben we gebruikt om vast boodschappen te bestellen bij Picnic en meel bij onze Zeeuwse molenaar om in de broodbakmachine te gebruiken. 
Maar vandaag hebben we een mooie wandeling gemaakt in een ander stuk van de plaats 
Pont-a-Mousson. Onderweg kwamen we deze prachtige kerk met zijn 2 torens tegen die wordt opgeknapt en als Cultureel centrum gebruikt wordt.

              

We zijn langs de Moezel gelopen en kwamen bij het kerkhof terecht en jullie weten het dat als ik een kerkhof zie er even wil gaan kijken. Nu dus ook.


We zien hier wel hele oude graven van begin 1800. Er wordt niets mee aan gedaan. Zijn de stenen stuk dan laten ze ze stuk. Waarschijnlijk zijn er geen nabestaande meer. Ik vind het wel echt passen bij dit kerkhof.



 
En dan zien we deze steen waar Duitse soldaten zijn begraven die gesneuveld zijn bij de slag bij Metz in 1870.
De Frans-Duitse Oorlog (1870-1871) was een grote oorlog tussen Frankrijk en een aantal Duitse staten. Frankrijk wilde alleenheerser worden in Europa; het Duitse doel was de Duitse eenwording. De Frans-Duitse Oorlog was een belangrijke oorzaak van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, enkele tientallen jaren later.
Deze oorlog duurde van 10 juli 1870 tot 10 mei 1871

Geen opmerkingen:

Een reactie posten