Bezoekers

10-10-2021

Een dag naar Het Vinne, Zoutleeuw.


Vandaag is het zo'n mooi weer dat we besluiten er een dagje op uit te trekken. Niet met de camper dat komt binnenkort weer maar nu met de auto.
We zijn naar Het Vinne in Zoutleeuw in de provincie Vlaams Brabant geweest. Het is het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen. Het is een gebied van meer dan 100 hectare.

Hier beleef je de natuur ten volle dankzij de wandelpaden, knuppelpaden, uitkijktorens en vogel-en schuilhutten. In dit bijzonder kindvriendelijke natuurdomein, met speeltuin, kunnen kinderen al spelend leren over het meer, zijn bewoners en de heideachtige begroeiing. In bezoekerscentrum Het Vinne kan je een GPS-toestel reserveren voor geocaching, ook leuk voor tieners. En verder zijn er talrijke wandelingen en fietsroutes met knooppunten van netwerk "Grote Getevallei".In dit houten gebouw is alles te zien over het leven van de bijen.


De grote uitkijktoren waar maximaal 50 personen worden toegelaten en waar je een goed zicht hebt op het meer en zijn omgeving.


Boven in de uitkijk toren.


Het meer met de vele eenden, zwanen en ganzen zoals wij vandaag konden zien.

Een heerlijke picknick plaats die ook goed in gebruik werd genomen vandaag.


En toen moesten over een pad dat helemaal onder water stond en dat ging maar net goed met onze sneakers. Er werd al gewaarschuwd aan het begin van het pad dat je laarzen nodig kon hebben en die hadden we niet bij ons. Een volgende keer maar de wandelschoenen aan trekken want we kwamen ook paden tegen die grotendeels uit modder bestonden.


Of de natte paden waren zo gezakt of het water was op die plekken erg hoog. Geen idee.Hier lag het houten pad nog net op het water.

 


We hebben heerlijk gelopen en bijna 9000 stappen gezet en dik 6 km gelopen. Dat is heel netjes voor ons. Daarna naar het restaurant waar we nog net het op één na laatste tafeltje kregen. Wat was het druk. 

Een leuke en lekkere afsluiting van onze wandeling.

Wil je meer weten over dit natuurgebied klik dan HIER en HIER

Video van onze wandeling.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten