Bezoekers

02-09-2021

Richting du Verdon

Vandaag gaan we op zoek naar een wasmachine en we hebben gemerkt dat het spreekwoord; "zoekt en gij zult vinden" helemaal klopt. We vonden er namelijk niet één maar meerderen 😅 Aan eentje hadden we genoeg.

We hoefden zelfs vanmorgen nog geen 2 km te rijden toen we de eerste was machines tegen kwamen.


We worden er steeds handiger in om het touchscreen te bedienen. Even voor de duidelijkheid, je ziet het voor raam van de wasmachine geen inlegkruisje voorbij vliegen maar een zooltje van mijn sketchers 😂 Wat een mop. Nu ik de foto plaats valt het mij pas op. 😂😂😂

Terwijl mijn wasje draait ga ik vast naar de Casino (supermarkt) om de boodschappen te doen.


Frits houdt mijn wasje buiten in de gaten. Als ik weer buiten kom zie ik dat Frits de was al in de droger heeft gedaan. Wat een samenwerking hé.


Ik ga de boodschappen vast in de kastjes leggen en een kopje koffie inschenken die Frits al gemaakt heeft. Dit noem ik nu toch wel super samenwerking 😍 en terwijl ik zo van mijn koffie zit te genieten valt mijn oog op de politiemensen een eindje verderop.


Er ligt een stuk zwarte plastic op de grond en daar zijn ze naar aan het kijken. Wat is dit dan? Er zal toch niet iemand op de grond liggen onder dat plastic?
Even later lopen ze weg en blijft het in mijn hoofd rondspoken wat daar nu ligt dus als ik mijn koffie op heb ga ik eens kijken en dan zie ik dit.

 Brand in een flatgebouw dus en een bewoner heeft spullen 

naar buiten gegooid denk ik. Vreselijk als je zoiets moet mee maken. Gelukkig ligt er dus niemand onder ffffff.

Nadat de was weer uit de droger is en de boel binnen weer opgeruimd rijden we weer verder en wel ongeveer 30 km. Onderweg ook nog even langs een service-station. We doen daar maar het hoog nodige want zo netjes ziet het er niet uit. Een of andere mafkees heeft zich niet zo netjes gedragen bij de service. Ik zal er verder maar niet over uitbreiden 😠 
Wij rijden verder naar het leuke plaatsje Aups, de zuidelijke toegang tot de Gorges du Verdon. De plaats behoort tot het departement de Var en heeft een hele geschiedenis achter de rug. Rond de 6e eeuw na Chr. vestigde zich hier een Keltische stam. Al vrij snel werd het gebied door de Romeinen veroverd waar nog sporen van zijn te vinden. Ook godsdienst oorlogen hebben hier plaats gevonden tussen de Hugenoten en de Protestanten. Zo werden er 250 inwoners van Aups vermoord door de Hugenoten,. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis. In de 2de Wereldoorlog heeft Aups een belangrijke rol gespeeld in het verzet tegen de Duitsers waarvoor het plaatsje na de oorlog het Croix de Guerre werd toegekend.

Wij gaan het plaatsje eens bekijken 😉

Het wordt door velen bezocht en ook door Nederlanders. Het is een hele tijd geleden dat we zoveel Nederlanders tegen komen 😊

We strijken neer op een gezellig terrasje waar we in gesprek raken met een aardige Nederlandse dame.
Leuk om weer even in je eigen taal een gesprekje te kunnen voeren 😄


Vandaag is het weer iets minder en ook dat is gelukkig lang geleden. Een dagje minder kan eens fijn zijn maar het moet niet te lang duren 😂 Wij lopen nog even langs de bakker en halen iets lekkers voor bij de koffie. Fffffff dat is niet goed voor ons maar een koelere dag leent zich daar uitstekend voor 😁
Geen opmerkingen:

Een reactie posten