01-08-2021

Weer een stapje verder.

Toen we vanmorgen wakker werden was de wind weer grotendeels verdwenen. Het zonnetje scheen zoals gewoonlijk en de mensen kwamen weer te voorschijn en maakten hun wandelingetjes langs het strand.

Wij gingen binnen de boel eerst maar eens stof vrij maken want alles was bedekt met een laagje zand/stof. Op de eettafel, het aanrecht, de spiegels overal lag een laagje. Daarna douchen en afscheid nemen van onze Nederlandse buren die ook weer verder gingen richting Little Texas. Zij wilden via het binnenland naar het noorden omdat ze drukte verwachten aan de kust.

Ons plan was om langs de kust te blijven rijden naar Adra waar een mooi service station in de buurt is. Eerst maar even naar de service. Water vullen en lozen en de camper maar eens een wasbeurt geven want daar was hij hoognodig aan toe met al dat zand. Tjonge, jonge het leek wel modder wat eraf spoelde.

Met een schone camper reden we van de serviceplaats naar Adra maar daar aangekomen was onze CP niet meer voor campers beschikbaar en overal stonden nu auto's geparkeerd. Druk, druk, druk!!

Dan rijden we door naar Roquetas de Mar waar 10 CP zijn aan het strand maar daar aangekomen zien we maar een stuk of 4 campers staan en op de overige vrije camper plaatsen staan personen nu auto's. Jammer, dat wordt dus ook niets dan rijden we naar Gabo de Gata waar we ook al vaker zijn geweest en waar je ook een mooi plekje aan het strand hebt.

Eerst rijden we door de plastic kassen. Zover als je kunt kijken zie je plastic en soms moeten we er zelfs tussendoor rijden.

Als we het dan hebben over slavernij dan denk ik dat hier de slavernij nog volop aanwezig is. Er werken hier vooral Noord Afrikanen die illegaal zijn. Ze werken in de warme kassen voor een paar centen. Er worden hier groenten gekweekt voor heel Europa waaronder ook groenten voor Hak en Bonduelle die in Nederland in de winkels liggen. En dan tomaten. Allemaal tomaten, kassen vol. Kassen die een heel groot deel van de zuidkust van Spanje bedekken.

In Gabo de Gato is het ook weer vreselijk druk. We parkeren de camper ergens waar een parkeerplekje is en wandelen over de gezellige boulevard.



Het lijkt meer op Zandvoort in tijden van een hittegolf. Foei, wat een drukte. We gaan naar de camper en drinken er een kop koffie. Wat gaan we doen????????
De Spaanse kust is overal vreselijk druk zoals onze buurman al voorspelde en willen we in die drukte zitten? Nee dus!! Onze plannen gaan veranderen. We gaan de kust verlaten en hopen dat het in het binnenland rustiger is.

Weer wat geleerd. In de zomer niet naar zuidelijke landen gaan. 
Punt 1 het is er te druk en punt 2 het is er te warm.

We keren de camper en besluiten om naar de woestijn van Spanje te rijden. We gaan het gewoon doen!!! We gaan naar Tabernas waar we vorig jaar ook zijn geweest. Naar Fort Bravo. Frits vindt het leuk om er nog eens heen te gaan.
Wat de warmte betreft die we kunnen gaan verwachten in het binnenland  ................. we zien het wel. Het gaat in ieder geval een nieuw avontuur voor ons worden want we zijn in deze delen van Spanje nog nooit geweest.


We rijden langs de Aloe Vera van Gabo de Gata. Er zijn hier hele kwekerijen.


En belanden we dichtbij Fort Bravo in de woestijn. Het is een bijzonder gebied. Frits laat de drone nog een rondje vliegen.


We kunnen nog even heerlijk buiten zitten al wordt het een beetje frisjes hahahaha. Niet te geloven toch.


We staan hier met 2 campers. De prachtige zonsondergang die je op deze plek er gratis bij krijgt, krijgen we niet helemaal mee omdat er een paar wolken zijn. Jammer.


Morgen gaan we het Fort nog eens bekijken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten