16-08-2021

Naar Yaca

Het was heerlijk koel de afgelopen nacht en we hebben goed geslapen. Na ons ontbijt zijn we meteen vertrokken naar Yaca en wat een mooie tocht was dat.




We kwamen langs hele hoge rotsen en konden soms de top niet eens zien door ons raam van de camper. Het werd dan ook best donker.

Natuurlijk moesten we ook weer steeds omhoog en weer omlaag. Vandaag moesten we dik 70 km afleggen om op onze plaats van bestemming te komen. We zijn een paar jaar geleden ook in Yaca geweest en nu herkende we meteen de CP waar we toen ook hebben gestaan. Bij de CP is een trap omhoog in het park en dan ben je zo in het centrum. Ideaal dus.


We staan hier goed en zijn blij met ons plekje want het is bijna helemaal vol. We gaan de trap omhoog in het park en belanden zoals eerder gezegt in het centrum. 



Hier is het nog rustig maar als we de hoek om gaan .......


Overal terrasjes, terrasjes en nog eens terrasjes met hier en daar een winkeltje ertussenin. Mensen staan in een lange rij voor de bakker en er is een nog langere rij bij de Farmacia. Het is ontzettend druk. Wie niet in een rij staat zit op een terrasje te eten. Wij lopen de hoofdstraat helemaal door en belanden bij de burcht Ciudadela van Yaca. Het kasteel is gebouwd ter verdediging van de stad tussen 1595 tot 1690.
Het heeft een fort op iedere hoek en is een pentagonaal gebouwd. Stervormig. In de tuin rondom de citadel lopen 2 Shetland paardjes vrij rond.
Wij kopen een ticket en gaan dit eens nader bekijken en natuurlijk als pensionada krijgen wij korting op ons ticket zoals we dat al vaker hebben ervaren in Spanje.




De hoofdingang. 



De kazematten.











De chef over de munitie.



Een van de drie putten die het regenwater moest opvangen.



De kapel van het kasteel.



Het is een hele wandeling en dat is nog maar alleen buiten. We zien in binnenruimten de veldslagen en de tinnen soldaatjes.






Op een levensgroot tv scherm wordt de geschiedenis van het kasteel vertelt op een leuke manier.


We hebben het warm gekregen. De mondkapjes zijn wel erg warm om nu steeds op te hebben en het zweet loopt ons zowat langs het hoofd.
We houden het voor gezien en gaan een terrasje opzoeken waar we kunnen uitpuffen en ons vocht gehalte weer op peil kunnen brengen.

Daarna nog een stukje gelopen en zie wat we tegenkomen ........


Zo kan het ook. Goed idee, toch?

Wij lopen de trappen weer af en gaan naar de camper. We nemen een douche waardoor we ons weer heerlijk fris voelen en daarna kokerellen in de keuken.




2 opmerkingen: