31-08-2021

Mooie Provence.

Vanmorgen eerst naar de service op de CP en betalen en daarna op weg.

We moeten door Marseille om onze route te vervolgen en daar is het een drukte van jewelste al hoeven we niet door de stad zelf maar we gaan wel door zo'n 20 tunnels als het er niet meer zijn. Er komt geen einde aan. 





We zijn blij als we de drukte weer achter ons kunnen laten. Het vlakke landschap begint langzaam aan te veranderen in rotsen. Daarbij die heerlijke geur van de pijnboom-bossen. Kennen jullie de kruidenpotjes met de Provencaalse kruiden? Dat is de geur die je hier ruikt buiten.

We gaan op weg naar CP Car Le Jardin de la Ville. Hij kost € 4,50 per dag en ligt in de bossen. Je staat er tussen de pijnbomen en natuurlijk die heerlijke geur. Het weggetje erheen is steil, bochtig en smal. Maar we komen boven bij de slagboom. Alleen de slagboom werkt niet met onze bankkaarten. Bij de revieuws hadden we er al over gelezen dat er mensen waren die ook problemen ondervonden hadden. We proberen vanalles en dan komt er een Fransman met zijn camper achter ons staan en hij komt helpen maar ook hem lukt het niet. Er zit niets anders op dan om te draaien en naar een andere CP te gaan. We moeten eerst maar eens proberen te draaien. De arme Fransman heeft ook nog een auto achter zijn camper hangen ffffffffffff. Dat gaat nog een heel gedraai worden voor hem. Ik zou niet graag in zijn schoenen staan.

Wij gaan verder naar de volgende CP die 18 km verder ligt.

We staan weer bij een leuk dorpje, Signes.  Eerst even een broodje eten en dan het dorpje in.


Dit is het dorpsplein met zo'n typisch frans fonteintje en weer boeken. Een oude telefooncel is omgebouwd tot boeken uitleen-punt. Goed idee toch.

Het huis waar de bekende Louis Lumière heeft gewoond van 1942 - 1944 

Louis Jean Lumière was een Franse ingenieur en industrieel die een sleutelrol speelde in de ontwikkeling van fotografie en film. Hij is overleden in Bandol, een mooie plaats hier aan de kust.


Wij wandelen weer verder.


Het kerkplein met de kerk. De kerk is gesloten dus Frits boft 😉



Het wagenpark van de plaatselijke politie en het politiebureau.





 We krijgen maar niet genoeg van de trappen 😜



Typisch Frans deze stroomdraden in de straten.




Weer een leuke fontein en een monument voor de slachtoffers van de eerste en tweede wereldoorlog. De monumenten zien er altijd prima verzorgt uit.


Deze trap hadden we nog niet gehad 😂😂



Ach, had ik nu de was maar mee genomen 😂😂


Van al die trappen lopen zijn we wel doodmoe geworden. Het is 29 graden en dan al dat geklim. We lopen naar de camper en wie weet komen we tegen de avond nog wel even terug naar deze gezellige pleintjes als er wat mee leven in de brouwerij is. Nu is alles gesloten en de mensen doen hun middagdutje behalve die twee halve gare Nederlanders 😔 die moeten weer zo nodig gaan wandelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten