20-08-2021

Een verrassende plaats.

Wat ons de laatste tijd opvalt op de camperplaatsen is dat er zoveel kleine busjes en Renault Kangoo's e.d. op de CP staan. Mensen bivakkeren hierin. Slapen binnen, eten buiten achter bij de open deur of aan de zijkant bij de schuifdeur. Gisteren zagen we de een na de ander het terrein op rijden. Achterin ligt dan een matras en heel soms hebben ze een stoeltje waarmee ze buiten kunnen zitten of zoals gisteren, een toch al wat ouder echtpaar, die op hun matras zaten met de benen buiten door de schuifdeur gestoken en voor zich een tafeltje hadden staan waar hun broodje en koffie op stond. Later gingen ze wandelen en toen ze weer terug kwamen begon het spektakel. Hoe krijg ik nu mijn voeten schoon om op het matras binnen te kunnen gaan hangen. Eerst ging de vrouw op het matras zitten met de voeten buiten boord en de man die een fles water in de hand had ging haar voeten wassen en afdrogen. Daarna keerden de rollen om en zat de man binnen en de vrouw buiten met de fles water en handdoekje. Toen mochten ze binnen op het matras gaan zitten of liggen. Nou "fijne avond" denk ik dan.

Vanmorgen zag ik ze weer in alle vroegte in de weer en verdwenen ze om beurten met een rol wc papier. Waarheen????????? Er was geen toilet in de buurt. De bosjes in????????

Als ik nu ergens uitstap en ik zie papiertjes liggen 😟 ................ en wie krijgt de schuld? Juist, de camperaar terwijl een echte camperaar alles aan boord heeft en echt niet in de bosjes moet met zijn rolletje Popla.

Nu naar een vrolijker onderwerp. Wij hadden weer een mooie route en gingen weer een pas over. De El Canto 1728 meter hoog.



Weg werkzaamheden kom je hier ook zo nu en dan tegen maar dat is goed geregeld. Boven gekomen zagen we uitnodigende banken en picknick tafels staan. Zullen we even koffie zetten?



Wat kan het stil zijn op zo'n berg. Je hoort werkelijk niets, helemaal niets. Hier hebben we even genoten van onze omgeving en natuurlijk van de koffie. Daarna begon de afdaling naar A la Seu d'Urgell. We hadden gelezen dat we niet te laat moesten aankomen op de CP want hij staat schijnbaar snel vol.


Piep kleine dorpjes op hoogte.



En hier staan we dan. Weer helemaal gratis met water en de hele reutemeteut en zelfs stroom behoort daar bij. Ongelooflijk, wat een service van zo'n plaats. De CP staat binnen een mum van tijd dan ook vol en al die mensen gaan de plaats in en eten en drinken daar iets. Kopen misschien nog een souveniertje of iets anders. 👍 Super toch!

Wij gingen eerst ons ommetje maken door de stad.




Heerlijke koele, smalle straatjes.


Je ziet hier nog veel antiek winkeltjes. In Nederland een uitgestorven handel.


Deze galerijen zijn helemaal ideaal met de hoge temperaturen van heden en het ziet er ook nog heel speciaal uit.


Dit terras is versierd met grote poppen als afrastering.


Wat een enige winkel pandjes hebben ze hier.


Hier hangen de Catalaanse vlaggen nog aan de balkonnen uit de tijd (2019) dat er grote protest demonstraties en rellen waren wat betreft de onafhankelijkheid van Catalonië met duizenden demonstranten.


Wat een enige laan/plein met prachtige bomen.


Voor dorstige bomen wordt hier goed gezorgt met deze water geulen.


Het ziet er zo gezellig uit. Hier kun je wat drinken of een ijsje eten op een terrasje onder deze bomen.

Wij gaan een plekje zoeken bij een pizzaria. Dat hebben we wel verdiend. We beginnen met een koud roseetje.



Gevolgd door een lekkere pizza. Frits trakteert. Hij had beloofd dat als onze website www.fritsellen.com  100.000 kijkers op de teller had staan, hij zou trakteren en belofte maakt schuld dus ............. het smaakte heerlijk.

Met gevulde maagjes gaan we weer verder met onze tocht.

 
Deze stalletjes kom je hier veel tegen in Spanje en er worden heel wat loten verkocht. De hoofdprijs staat nu op 90.000.000 euro. Als ze nu eens 90 mensen ieder 1.000.000 zouden geven had je 90 blijde mensen en nu maar 1. Tenminste als de prijs er uit gaat. 


Overal is hier zorg aan besteed. 


De cathedraal, helaas gesloten.

En dan zien we dit. We hebben het nog nooit eerder gezien. Allemaal laadstations voor Tesla's.


En als je nu geen Tesla hebt, wat dan?????


Dan mag je hier gaan staan met je Vovlo of je Jeep.


Het zijn maar 2 plaatsen in plaats van 10 maar ja ........ dan moet je maar een Tesla kopen.


Ach ja, wij doen het maar zonder Tesla en lopen weer naar de camper waar ik nog een wasje heb staan en dat ga ik maar eens even afmaken en daarna ga ik bij het raam zitten met een prachtig uitzichtig en schrijf mijn reis verhaaltje.


Morgen gaan we de grens over naar ................. Wij zijn er nog nooit geweest. Ben benieuwd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten