São Marcos da Serra

Wat een hitte in Évora. We hadden het natuurlijk kunnen weten. Het binnenland, midden juli. Ach ja, weten we dat ook weer. Een mens moet gewoon alles eens meemaken in zijn leven, toch.

Nog eens gekeken naar camperplaatsen aan de westkust maar de meesten plaatsen zijn op het moment verboden voor campers en dus blijven we er maar weg want we willen geen boete riskeren. Campings nemen wij maar zelden want daar hebben we geen camper voor aangeschaft. We hebben veel geïnvesteerd om zelfvoorzienend te kunnen zijn en dus hebben we geen camping nodig maar alleen een plekje om te staan. Hoe mooier het plekje hoe fijner natuurlijk.

Eerst nog even boodschappen halen want ons drinkwater wordt verslonden op het moment. We komen een Lidl tegen en hoe heerlijk zien die er hier toch uit.


Prachtige planten groeien hier op de parkeerplaats. Oleanders, Agave en andere vetplanten en grassen. Zo mooi. ❤
De auto's staan er heerlijk uit de zon onder grote afdaken en alles ziet er pico bello uit.


Wij hadden nog geboft dat we meteen naar binnen konden want na ons stonden de mensen in de rij want het aantal mensen dat was toegestaan was bereikt. 
De loopband waar de boodschappen op staan aan de kassa wordt na iedere klant weer schoongemaakt.  Overal staan flessen om je handen te desinfecteren. Bij de Lidl's is het prima geregeld hebben wij ontdekt. Van mij krijgen ze een dikke 10.


Nadat alles weer in de kastjes ligt want het bleef natuurlijk niet alleen bij drinkwater zoals meestal, gaan we op weg naar de Algarve, want dat is voorlopig ons doel.

We rijden weer kilometers door dorre vlakten met veel kurkeiken.
Hier en daar zien we runderen lopen grazen van het dorre gras en zelfs een keer zien we varkens in een weiland. 

Ongeveer 50 km voor ons einddoel komen we weer een hemels plekje tegen. Een piep klein dorpje met een pracht van een camperplaats. Hij is helemaal nieuw aangelegd in januari 2020. Alles erop en eraan en alles spic en span en dan moet je weten dat São Marcos da Serra maar 1535 inwoners telt.De CP heet, Parking São Marcos da Serra en de sitecode is, 89413. Hij kost €6 incluis stroom en wil je aan de service dan kost dat €3. Dat is toch wel heel netjes. Iedere plaats heeft een eigen waterkraan en stroompunt. Wij staan er helemaal alleen en hebben alles voor onszelf. We zouden er hebberig van worden 😂

De thermometer loopt weer omhoog. Nu eens geen 38 graden maar het worden er maar 35 dus niets anders meer doen dan lui onder de luifel zitten. Wat lezen, een dutje doen, wat drinken.

Er is weer een kerkhof en ja hoor ik ga even een kijkje nemen terwijl Frits heerlijk lui in zijn stoel ligt.

Weer zie ik die vreemde gebouwen, verdeeld met vakken waar kisten in staan en een raampje ervoor maar ik zie ook kleine raampjes waar urnen in staan achter een raampje en ook vakken met kleine kistjes waar een foto bijstaat van een volwassen iemand.


Hier een stuk met allemaal dezelfde grafstenen.


En hier weer graven zonder grafsteen die niet van het afgelopen jaar zijn.

Ik denk dat je dit soort graven in Portugal wel meer zult zien. Zo heeft ieder land weer andere gebruiken.

Tegen 17 uur gaan we het dorpje eens bekijken. Het is een flinke steile helling op maar als we boven komen ziet het er allemaal allerliefst uit.Een park bij het witte kerkje met aangeklede bomen.En daar beneden rechts, net boven het rode dak, kun je de camper zien staan.


Er zijn hier 2 supermarktjes waarvan er eentje dicht is en te koop staat. We wandelen nog wat rond en zien een klein terrasje waar we een heerlijk koud biertje drinken.

Er staan 4 tafeltjes op het terrasje. Een tafeltje is bezet. Het bekende beeld, een makelaar met een Canadees die al een half jaar in Portugal is en een huis wil kopen. Dan komt de verkoper aanlopen die door andere aangesproken wordt als Bulgarian kid. Hmmmmm als die Canadees zich maar niet in het ootje laat nemen. De makelaar stelt hun aan elkaar voor. Hij laat hun verder alles zelf regelen zegt hij en ze mogen drinken wat ze willen, de makelaar betaald, en hij vertrekt met zijn assistente. De Canadees en Bulgarian kid gaan onderhandelen. Dan komen er nog een stel Engelsen die aan het derde tafeltje gaan zitten. Vreemde types. Een man heeft nog 1 tand in zijn mond en wanneer hij voor het laatst een douche heeft gezien???????? Long time ago, denk ik. Dan komt gorgeous blondie er ook nog bij en wordt het ons een beetje te druk. We rekenen af en gaan terug naar onze camper waar we een heerlijke tortilla eten met salade en een koel wit wijntje. 

Morgen gaat de tocht weer verder.


Reacties

  1. Alles zjus geleze, sjoen umgeving boe geer noe zit, gooj reis weijer nao keulere plekke/plaotse in de Algarve, fijne zoondag. Dikke poen XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verslag en mooie foto's van Portugees binnenland.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten