Alcantarilha e Pêra

 Het was gisteren avond nog een heerlijke avond, we hebben nog lang buiten kunnen zitten. De avonden koelen in Portugal flink af maar met een vest aan was het nog heerlijk en mooi om nu eens alles met licht aan te zien.

 
In dit huis hierboven liep boven op de balkon een grote Duitse Herder (een hond bedoel ik dan 😊) en steeds als er iemand langs dat huis liep dan begon hij flink te blaffen. Dat ging tot diep in de nacht door en in de vroege ochtend pakte hij gewoon de draad weer op. Niet zo leuk al heb ik toch heel goed geslapen. Ik werd om 7 uur wakker van het dier en Frits hoorde hem al om 6 uur ffffffffff. Je zal er maar naast wonen.


Wij genoten van onze heerlijke avond en een heerlijk wijntje.

Vanmorgen waren we om 9 uur al weer onderweg naar Alcantarilha e Pêra waar we naar de CP wilde die iedere camperaar vast en zeker kent. Wij waren er nog nooit geweest maar na al die verhalen die we vaker horen onderweg wilden we dat wel eens zelf van dichtbij bekijken. Mikki's place to stay.

Onze eerste indrukken zijn dan ook helemaal toppie. In de tijd dat we bij de receptie stonden op onze beurt te wachten hoorden we een Nederlandse stem. Hé wat leuk Nederlands tot we er achter kwamen dat deze vriendelijke man Mikki in eigen persoon was. Na ons gesprek bood hij aan dat we maar vast op ons gemak een plekje moesten gaan zoeken en ons dan maar moesten installeren. Die inschrijving kon morgen ook wel.

We hebben een heerlijk plekje gevonden.

De planten zijn hier prachtig. Ik geniet er steeds weer van. We staan hier naast citroenbomen, grote oleanders en citroen geraniums, tijm, agave en niet te vergeten de vele vijgen bomen en ook eucalyptesbomen.

We hadden het vandaag onwijs warm en zijn dan ook een paar keer het zwembad in gedoken om af te koelen. Het was zo warm dat de telefoon van Frits aan gaf dat hij te heet werd en dat wil wat zeggen. We hadden dan ook nergens schaduw. Aan het eind van de middag zijn we eens over het terrein gaan wandelen om te kijken of er ergens een plekje met schaduw was. Maar we vonden niet wat we zochten tot Frits op het lumineuze idee kwam om de camper te draaien. Zo werd ons plek eigenlijk heel aangenaam  met schaduwplekken. 

Op onze wandeling hier over het terrein zagen we verschillende leuke kunst werken en nog meer prachtige planten. We zagen ezels en bokjes. Heel mooi allemaal.

Vandaag hadden we geen puf om hier verder alles te gaan bekijken maar dat gaan we zeker nog doen.

Vanavond hebben we buiten gekokkereld. Frits was buiten bezig met de kippenvleugels te braden

en ik was binnen bezig om in de Omnia-pan frietjes te maken.Morgen gaan we eens verder op onderzoek uit.Reacties

 1. Die blaffende honden kan soms een vervelend gebeuren zo her en der in Portugal en Spanje.
  Sterkte met de warmte daar.
  Veel plezier op de mooie CP.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig was het maar voor 1 nachtje, die blaffende honden dan. De temperaturen zijn nog altijd hoog maar we hebben er nu een zeewindje bij en een zwembad. Heerlijk.

   Verwijderen
 2. Ja blaffende 🐕🐕honden 🐕🐕 het weet wat in Spanje en Portugal. En die telefoon als die nou aangeeft dat Frits te heet wordt😂 even emmertje water er overheen. Veel plezier nog, mooi weer en veilige kilometers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja Frans een emmertje water kan die telefoon wel hebben als het goed is maar ik vind het toch altijd weer een beetje eng idee. Gelukkig is hij weer afgekoeld, hahaha.

   Verwijderen
 3. Vreselijk wij hebben er ook een naast ons wonen weten er alles van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel vervelend maar ik denk ook voor de eigenaar van de zo'n blaffende hond.

   Verwijderen
 4. Vreselijk wij hebben er ook een naast ons wonen weten er alles van.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten