Eerst naar de kust en daarna naar Obidos

Ik had het toch goed begrepen er was gisterenavond in Fatima tegen 21.30 uur iets met lichtjes. We hoorden de klokken al luiden. Snel een trui aan en lange broek want 's avonds is het frisjes in Portugal tenminste tot nu toe. Wij dus als een sneltrein richting het grote plein en al snel hoorden we gezang.

Het plein was mooi verlicht.


Er was weer een heilige mis bezig met prachtige zang.
De mensen hadden allemaal brandende kaarsjes in hun handen. Heel stemmig zo in het donker. Wij liepen nog een rondje over het plein.En daarna weer richting camper.Vanmorgen gingen we weer op tijd op pad richting de kust. Het was even goed zoeken om nog een CP te vinden aan de kust maar Frits had een mooie gevonden. 
Eerst reden we kilometers door een duinachtig gebied.We kwamen bij mooie dorpjes en plaatsen.


En daar was ons plekje boven op een klif vanwaar we de golven goed konden zien en via houten wandelpaden naar het strand konden. Prachtig plekje!!

Tot we dit bord zagen staan.


We waren ook hier duidelijk niet welkom met onze camper. 
Een plekje zoeken aan de west kust is bijna niet meer mogelijk, jammer, dan maar verder weer landinwaarts naar Obidos. Het is alleen jammer dat de app van de Camper Contact het niet aangeeft dat je er niet meer mag staan want zo rijd je heel wat extra kilometers.

Wij naar Obidos en dat was geen straf.


We reden de CP op bij het aquaduct, sitecode 10830. Er staat warempel nog een Nederlander. Wij zoeken onze foto spulletjes bij elkaar en lopen naar het stadje.
De toegangspoort is al een feest om te zien. Hij is aan de binnenkant helemaal bekleed met de bekende Portugese tegeltjes.


Dan gaan we aan onze wandeling beginnen. Wie iets meer van de geschiedenis wil weten kan op deze link klikken.
Even in het kort, het is een middeleeuws stadje dat in de 13de eeuw koning D. Dinis aan zijn vrouw D. Isabel schonk. Hierdoor werd Obidos de stad van de koninginnen van Portugal.
Het is een fraai stadje met leuke winkeltjes, veel kerkjes, prachtige bloemen en vooral prachtige smalle straatjes.
Frits die durft. Zelf blijf ik veilig op de grond.

We drinken nog wat en daarna lopen we terug naar ons aquaduct waar onze camper op ons wacht.

Reacties