11-05-2021

Een dagje uit.

Vandaag is het zover. We gaan op pad met de auto met onze LaCros-fietsen in de kofferbak richting Schijndel. 
Eerder waren we van plan om een paar dagen met de camper richting Brabant te gaan maar de drukte op het moment met kampeerders heeft ons tegen gehouden en dus besluiten we om in 1 dag op en neer te rijden. Laat de mensen die nu vakantie hebben maar genieten. Wij als gepensioneerden kunnen ook een andere keer gaan. Ons plan is om half juni weer op pad te gaan en dus moeten onze fietsen up-to-date zijn. De fiets van Frits heeft soms een probleem met uitval van de ondersteuning, eentje van mijn fietstassen heeft een gaatje plus mijn remmen kunnen wel eens lawaaierig zijn dus tijd om Schijndel te gaan bezoeken.  Om 11 uur hebben we een afspraak om de fietsen te brengen.

Mijn fietstassen worden meteen vernieuwd en de "oude" tassen mag ik houden. Daarna worden de fietsen meteen naar de werkplaats gebracht. Wij beloven om over een paar uurtjes terug te zijn want als je toch in Schijndel bent dan ........


......... tuurlijk dan ga je ook even naar De Wit 😄
Ik wilde eens kijken naar een bbq. Hij mag niet te zwaar zijn, hij moet compact zijn, hij moet op gas te gebruiken zijn en je moet er alles mee kunnen. Nou, dat wordt vast zoeken. Nu hadden we thuis al wat voorwerk gedaan en gegoogled en zo kwamen we uit op een Cadac Safari Chef 2. Het toeval wilde ook nog eens dat toen we bij LaCros waren er net een vriendelijk Belgisch echtpaar was met de camper en we raakten al snel aan de praat over onze campers en fietsen. Ook zij wilde nog even langs De Wit en toen ze hoorde dat wij op zoek gingen naar een Cadac bbq , zij toevallig in het bezit zijn van een Cadac Safari Chef 2. Ze waren er zeer tevreden over en konden hem ons van harte aan bevelen. Dus op naar De Wit en eerst langs de afdeling Cadac. En ja hoor daar zijn ze dan.




Deze is het geworden met nog een extra pizza steen erbij want dat is de specialiteit van Frits thuis en nu hoef ik die heerlijke pizza's niet meer te missen als we voor langere tijd weg zijn. 😋
Met onze buit in de winkelkar nog even heerlijk geslenterd en gesnuffeld want meestal kom je wel spulletjes tegen die je toevallig ook nog kunt gebruiken. Het is dat Frits van het geslenter last van zijn rug krijgt en was dat niet het geval geweest dan ik er wel uren kunnen rond lopen. Na al dat gewinkel eerst maar eens op zoek naar een cafetaria in Schijndel want een mens krijgt er honger van.



Een heerlijk simpel patatje gaat er altijd wel in en ik kan me de tijd niet meer herinneren dat we dat voor het laatst aten uit een cafetaria. Met ons patatje naar de auto en daar heerlijk gesmikkeld om daarna weer richting LaCros te rijden. Onze fietsen waren weer helemaal nagekeken. Frits had er een nieuwe printplaat en sensoren in gekregen. We zijn weer prima geholpen bij LaCros 👍 Goede service!!



Het weer is wisselvallig en wilden we eerder nog een stop maken in Thorn of Roermond besluiten we om toch door te rijden en een bezoekje te brengen aan broer (van Frits) en schoonzus. Ze zijn thuis. We hebben elkaar al meer dan 1 jaar niet meer gezien i.v.m de corona en hebben weer heel wat bij te praten. Nadat we samen naar de persconferentie kijken rijden we weer richting naar huis.



2 opmerkingen:

  1. Wat 'n sjieke service en gooj behandeling bij LaCros, wetste in eeder geval dat de fietse veileg zien en veerdeg veur gebruuk vaan väöl kilometerkes fietse hei of in 't boeteland. Geer kint goon aoftelle, ierst allebei nog de 2e prik en daan nao 2 weekskes antistoffe-opbouwe weer op pad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker en vast Mirjam. Fietskes in orde en dan hopelijk weer op naar het nieuwe avontuur.

    BeantwoordenVerwijderen