23-03-2021

Een mooi en een koude dag




Vanmorgen werd ik wakker van de vogels. Dat gebeurd helaas niet meer zo vaak. Het zonnetje scheen dus zullen we nog eens ............ naar Doesburg?????? Ja gaan we doen en dus de fietsen tevoorschijn gehaald en nu eens via de dijk naar Doesburg. Deze weg is veel korter en veel prettiger fietsen of misschien ligt het wel er aan dat ik steeds meer gewend raak aan mijn fiets hahaha.
Terwijl naar het centrum fietsen houdt de zon het het voor gezien en is het rond uit koud maar we gaan door. We parkeren onze fietsen bij de Waag nadat we ze stevig aan de kettingen hebben gelegd want we willen ze nog niet kwijt en dan gaan we lopen.





We komen langs het mooie stadhuis uit de 15de eeuw, de markt waar we een enig kunstwerk kunnen bewonderen van een oma met haar kleinkind naar de markt. 

We lopen langs leuke winkelpandjes



en natuurlijk langs de bekende mosterd fabriek. 


We verkennen het Gasthuis-hofje 



en lopen door een klein park waar we de waterkipjes kopje onder zien gaan en een stukje verder weer boven water zien komen.

Doesburg is en blijft mooi ook als alles gesloten is. 



Kraaien nesten


Gasthuis kerk




We fietsen weer over de dijk naar de Camperplaats. Het is echt koud. We zijn wel toe aan onze lunch en een warme camper.
Frits gaat nog even lozen en water tanken en dan starten we de motoren weer en rijden een paar kilometertjes verder, naar Doetichem. Daar gaan we op camperplaats Doetichem staan ongeveer 300 meter van het centrum.


Heeee er staat nog een camper, gezellig.
We nemen een parkeerkaart en rijden naar de mooie verharde camperplaatsen waar we ook nog stroom kunnen krijgen met het Klik aan, Klik uit systeem. We hebben nog geen stroom nodig en lopen eerst naar het centrum.



Doetichem is een stad waar je veel kunt winkelen, terrasje pakken en een hapje kunt eten. Helaas is dat allemaal zo goed als gesloten dus ..................... er is op het moment geen ruk aan. Ik ben op zoek naar een slager. Helaas kan ik die er niet vinden wel een bakker maar die is gesloten. De winkels die open zijn kunnen we nu niet in want we hebben niets besteld en kunnen dus ook niets afhalen, hahaha. 


We lopen naar de molen en gaan daar even op een bankje zitten. Even uitpuffen want voor vandaag heb ik eigenlijk wel genoeg gelopen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten