11-03-2022

St. Paul-Trois-Chateaux

Vanmorgen zijn we weer vertrokken naar Saint-Paul-Trois-Chateaux. We moesten er wel 3 km rijden om er te komen en die 3 is echt geen typefout. 

We moesten weg van ons plekje omdat er komende nacht een markt wordt opgebouwd en we namen maar het zekere voor het onzekere dus verhuisde we 3 km.

Het is weer een enige plaats met veel historie en een stuk groter dan onze vorige plek. SC 8778.

Saint-Paul-Trois-Châteaux, hoofdstad van Tricastin, historische streek in de Rhône vallei, is een voormalig vestingstadje in Drôme provençale. Ze bezit een schitterend middeleeuws erfgoed, vooral in de vorm van zijn opmerkelijke kathedraal uit de 12e en 13e eeuw. Pronkstuk op gebied van Provençaalse romaanse kunst, is in het koor een mozaïek ondergebracht dat uit dezelfde tijd dateert, met een weergave van de stad Jeruzalem. Het hoofdaltaar van verguld hout uit de 17e eeuw, het kerkschip met uitgesneden decor, alsmede de orgelkast uit begin 18e eeuw vormen een harmonieuze aanvulling op het geheel.



De kathedraal bevindt zich midden in het historisch centrum, en is het vertrekpunt voor een wandelingetje door de geplaveide straatjes van Saint-Paul-Trois-Châteaux. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten