Bezoekers

12-06-2020

Klussen en een rondje Nederland combineren.

Vrijdag 12 juni

We zijn toe aan een nieuwe huishoudaccu in de camper of moeten het twee kleinere gaan worden, onze kookplaat is veranderd van een 3 pits naar een 2 pits plaat dus misschien moet deze ook vervangen worden. 

Misschien toch maar een tweede toilet cassette aanschaffen? Is wel gemakkelijk als we veel vrij staan...........

Het worden "DOE" dagen gecombineerd met een verjaardag van onze kleinzoon en een beetje rond toeren.

We vullen de auto en gaan op weg naar de stalling om de inhoud van de auto te verhuizen in de camper. Fietsen op de camper en zo zijn we dan weer snel een uurtje verder.

Dan nog even langs de wasstraat waar de camper van 3 maanden stof wordt ontdaan want tjonge, tjonge wat een stof. En dan tegen 12 uur rijden we dan eindelijk de snelweg op. Het is druk op de snelweg. Veel vrachtauto's, heel veel en ook veel campers en caravans. Het vakantie verkeer begint weer aardig op gang te komen. Bij Nijmegen komen we in een file terecht. Wat een drukte. 

We maken nog even een stop onderweg om een salade te eten ( is misschien voor ons) en dan weer verder richting Lettele waar we naar De Brandkoele gaan. 

Het is een CP die pas 2 maanden open is en wordt gerund door een aardige boer en zijn boerin. 

Onze kookplaat is weer van een 2 pits naar een 3 pits gepromoveerd, jippie. Frits heeft de kookplaat eens los gemaakt en eens hier geduwd en eens daar geduwd maar kon niks vinden en raad eens ............. toen de boel weer vast zat deed hij het weer.

We hebben heerlijk buiten gegeten en daarna kregen we bezoek van een alleraardigste vriend van Frits. Ze hadden elkaar in geen 20 jaar meer gezien. Heerlijk zitten babbelen en nu mijn verslagje maken heerlijk buiten met uitzicht op de weilanden, een glaasje wijn erbij, dadelijk een kaarsje aan.

Zondag 14 juni

Gisteren zijn we bij de jarige Krijn geweest. 4 Jaar worden is toch weer een mijlpaal in een jong leventje. Hij mag nu eindelijk naar groep 1 en wat heeft hij daar naar uitgekeken. Hij mag nu eindelijk net als zijn grote broer van 6 ook naar school.


We hebben een reuze gezellige dag gehad gisteren en vanmorgen na het ontbijt zijn wij weer verder op pad gegaan al zijn we eigenlijk niet veel verder gekomen. We zijn naar Epse gereden, hebben daar de camper geparkeerd en hebben een heerlijk wandeling gemaakt door de omgeving waar Frits is opgegroeid. Het is er heerlijk bij de bossen en bij de IJssel. 

Frits bofte want we kwamen er een praatgrage man tegen waar hij heerlijk mee heeft kunnen bijpraten over wie nu waar woonde en wie er nog leefde of overleden was want na een kleine 50 jaar is er natuurlijk wel het een en het ander veranderd.Maandag 15 juni

Vandaag zijn we aangekomen in het mooie Groningse land met zijn groene weilanden met grazende koeien.
Vanmorgen vertrokken we tegen half 10. Eerst nog even servicen zodat we schoon en gevuld met water naar de volgende bestemming konden. 

In Veendam aangekomen bij Camper Profi zagen we dat er al druk aan verschillende campers gewerkt werd. Wij boften en konden er nog net bij.
Een heel werkje dat zag ik wel. Frits had het nog wel zelf willen doen maar dan was hij vast een hele dag bezig geweest denk ik. Nu zit de nieuwe accu in de camper en de omvormer hebben ze ook meteen geplaatst en wat zo fijn is, we kunnen nu via een app bijhouden hoe vol of leeg de accu is.


Frits heeft nog een mooi verlengsnoer aangelegd onder de vloer door zodat we nu makkelijk onze laptops aan tafel kunnen opladen.

We hebben een CP gevonden bij de familie van der Vleugel (site code 19006) met stroom want we willen de accu 100% geladen hebben.


Het was nog goed zoeken naar een CP want het is overal vreselijk druk. We hebben rondjes gereden om plaats te vinden en uiteindelijk zijn we maar gaan bellen of ze plaats hadden. Bij de 3de CP hadden we pas geluk en dat hebben we nog nooit meegemaakt.

Dinsdag 16 juni

Wat heb ik geslapen afgelopen nacht. Het was zo stil op CP en dat is heeeeeeeeerlijk.

Na ons ontbijt zijn we weer vertrokken richting Appingedam. Het was maar 18 km rijden dus dat was bijna een thuis wedstrijd. We staan op een fijn plekje 500 m van het centrum en 500 m van de winkels. De CP is gratis en heb je stroom nodig dan betaal je wat je nodig hebt. Je kunt hier lozen en water tanken, alles is aanwezig. We waren al vroeg en bijna was de CP vol. Er waren nog 3 plekjes waarvan wij er eentje namen. Na ons kwamen alweer snel campers aanrijden. We hadden dus echt geluk.We zijn naar het mooie centrum gelopen van Appingedam met zijn mooie hangende keukens en we hebben weer genoten van de haven met het mooie park en de hangende keukens, de mooie bruggetjes en straatjes. Frits wist er nog overal de weg van de vorige keer twee of drie jaar geleden dat zou ik moeten opzoeken.


Na onze wandeling nog een paar boodschappen gehaald en daarna heerlijk lui zijn. De stoelen te voorschijn gehaald en heerlijk genoten van het zonnetje met een leesboek.

Morgen weer een stukje naar het noorden.

Woensdag 17 juni

Gisterenavond kwam Frits op het lumieuze idee om toch nog eens naar Camper Profi te gaan. We waren nu toch in de buurt. 
Maar we moeten een afspraak maken Frits, dat bedrijf is hardstikke druk. Frits zou Daan wel een mail sturen of hij nog een gaatje voor ons had. We zijn al een tijdje naar een lichtgewicht gastank met buitenaansluiting aan het kijken en Daan heeft die dus een mail gestuurd en vanmorgen hadden we al antwoord dat hij nog wel een gaatje voor ons vandaag had om half vier.

Het was maar 30 km van ons vandaan dus vanochtend heerlijk op ons gemakje gedoucht, koffie gedronken en toen naar Veendam.Tegen drie uur kwamen we aan bij Camper Profi. Het was er weer een drukke boel. We waren vroeg en moesten nog even wachten.


Uiteindelijk werd onze camper dan toch naar binnen gereden en werd er meteen begonnen.

Tank erin, een buitenaansluiting gemaakt, slangen en nippels en weet ik wat allemaal. 


Er werd ons zomaar spontaan nog een nieuwe deurzetter geplaatst en toen kregen we de uitleg hoe het allemaal werkt en hoe we de eerste keer moesten tanken. Het werd zowat een ware studie fffffffff. 

De blauwe kraan dicht laten, tanken tot 22 en dan stoppen, de blauwe kraan open draaien tot we het gesis en het geborrel hoorde daarna op de groene knop drukken ivm slang-breuk want zou je een ongeluk krijgen dan sluit het gas meteen af. Super veilig dus.

Wij naar het aangewezen tankstation door Daan waar lpg was en tanken maar. Alles ging naar wens maar dat gesis bleef wel erg lang sissen. Wat eng dus de blauwe kraan maar weer dicht gedraaid en terug naar Daan. We deden vast iets niet goed. Hij moest ons maar even helpen als hij er tenminste nog was. De poort stond nog open fffffffffff gelukkig we boften en daar kwam onze held met de helpende hand. Er was iets met de slang niet goed dus meteen een nieuwe slang erop gezet.

Nu werkt alles prima. Ook nog een gas-test gehad dus we kunnen er weer even tegen. Voorlopig hoeven geen extra handelingen te doen dan alleen maar te tanken zonder aan knoppen te moeten draaien.

Onderhand was het alweer 18 uur.

7 Km verder vonden we een alleraardigste CP aan het water bij een buurthuis.
Meteen onze stoelen aan het water gezet en nog even heerlijk buiten kunnen zitten en zelfs buiten kunnen eten en onderwijl we daar zaten te genieten kwamen de boten langs en zagen we de ophaalbrug omhoog gaan. Wij kennen dat niet in het zuiden en het geeft me altijd een beetje een vakantiegevoel.

Morgen toch maar eens stukje verder richting Friesland.
Donderdag 18 juni

Vandaag begon de dag met regen. Mijn Oleander die ik van de kleinkinderen heb gekregen genoot met volle teugen van de druppeltjes op zijn frisse groene blaadjes. Maar hij moest weer naar binnen want we gingen weer een stukje verder en kreeg hij weer zijn plaatsje in de gootsteen om de rit te overbruggen.

We reden richting Kollum een heel leuk plaatsje. In 1873 is hier opa Wiersma, grootvader van Frits, geboren. Leuk om te kunnen zien hoe de omgeving hier is. Ooit heeft hij hier ook gelopen.

Op zoek naar een parkeerplaats om hier een wandeling te kunnen gaan maken kwamen we uit bij een winkelcentrum en wie stond daar ................. de Friese visboer met buurman kaasboer mmmmmmm. We lusten wel een visje en als ik nu daarbij de krieltjes even opwarm en een bak sla maak dan zou dat wel lekker zijn. 

Als we dan even bij de kaasboer nog eieren halen want die zijn op. Dat gaan we doen.

Frits gaat in de rij bij de visboer en ik ga aan het werk met de krieltjes en de sla. Alles was mooi op tijd klaar toen Frits met de buit weer bij de camper kwam.


Nadat we klaar met eten waren zijn we een rondje gaan lopen en wat zien we daar .......... een winkel met vishengels. Aha, hengels. Ieder jaar als we aan de Spaanse kust zijn zegt Frits "nu had ik een hengel moeten hebben dan had ik even heerlijk kunnen vissen."
Dan kijken we uit naar hengelsport zaken met zeehengels maar we vinden ze nooit.

Zijn we thuis en eens een dagje op pad en we zien een hengelsport zaak dan is het weer, ach we kopen er wel eens een keer eentje en zo komt het dat er nog steeds geen zeehengel in de camper ligt maar dat is nu verleden tijd.

We hebben een mooie zeehengel gevonden en die ligt nu fijn in de camper te wachten om de komende winter te gaan vissen. Dat gaat helemaal goed komen.


De regen is opgehouden en de temperatuur is heerlijk. We wandelen nog een beetje rond.We zijn vanuit Kollum naar Drachten gereden en staan daar nu op een CP, helemaal gratis en wie staat daar ........ mensen die we in Spanje hebben leren kennen. We waren toen buren en nu zijn we weer buren. Hoe vreemd kan het gaan. 


Ook zij hebben hun Spaanse reis moeten afbreken i.v.m het Corona virus.
We kunnen weer even bij babbelen.

Vrijdag 19 juni

Vandaag een mooi ritje gemaakt naar het leuke plaatsje Workum, een tip van onze buurman om naar de familie Abma te gaan.

Een mooie CP met alles erop en eraan. Geen sanitair maar dat hebben we zelf bij ons. Kosten?? Betalen wat je gebruikt zoals water, stroom, lozen en tanken. Hoeveel?? Wat je wil geven. Sitecode 9049 CC.

Dat is toch wel heel netjes. Mensen zijn heel enthousiast over deze CP en betalen vaak nog meer dan ze gebruikt hebben. Wij kregen net het laatste plaatsje. Hadden wij even geluk. Na ons ging het bordje VOL op het hek.


Mooie afstanden tussen de campers i.v.m. de Corona en zodoende worden er minder campers op de camperplaats toe gelaten. Afstand houden tussen de gasten is ieder zijn eigen verantwoording. We moeten ons aan de regels houden want we zijn tenslotte allemaal reizigers. Maar het valt me op dat de mensen tot nu op onze trip goed afstand houden ook in de winkels en zich goed aan de regels houden.

Wat een lieve mensen zijn de beheerders. Een echtpaar op de boerderij en zelf ook camperaars en dat is altijd heel prettig want zij weten wat een camperaar nodig heeft.

We blijven nog even hier want de omgeving is prachtig. Morgen willen we met de fiets naar Hindelopen. Dat is van ons uit maar 9 km heen. A peace of cake toch.

Vanmiddag gingen we met de fietsen naar het plaatsje Workum en we ontdekten een heerlijke ijskraam met ambachtelijk ijs, mmmmmm en ook nog wel heel dicht bij ons in de buurt.
We hebben heerlijk gewandeld maar toen werd de lucht een beetje donker. Even op de buienradar kijken en daar zagen we dat we beter snel terug naar de CP konden gaan wilden we droog blijven.

En ja hoor, we waren misschien 10 minuten thuis toen het begon te regenen. Tijd om lekker onder de douche te gaan en toen we daar klaar mee waren scheen het zonnetje weer volop. 
Nog maar even met de fietsen een paar boodschapjes halen en daarna nog heerlijk buiten zitten.
Zo nu en dan komen de kippen langs lopen en zoeken een koel plekje onder de camper.Zaterdag 20 juni

Het zonnetje doet al goed zijn best in de vroege ochtend en het belooft een mooie dag te worden.

Eerst ons ontbijtje en dan de dagelijkse werkjes afhandelen. Een paar gasten vertrekken weer maar de plekjes worden weer snel opgevuld totdat er weer "VOL" op het hek komt te staan.

We eten een beetje op tijd onze lunch-bammetjes op want we gaan met de fiets naar Hindeloopen.

Als we ongeveer 5 minuten onderweg zijn horen we in ene keer, hoeoe, hoeoe, he stop eens even!!!!!! Heeee stop even!!!!! Als jullie bekende you-tubers willen zijn moet je wel even stoppen. Het begint ons nu te dagen dat het geroep op ons is want inderdaad we zijn op youtube te zien.

Er komt een mevrouw met haar fiets aan rijden en inderdaad ze moet ons hebben. Ze kijkt altijd naar onze video's en volgt ons al een hele tijd op youtube. Ook zij heeft samen met haar man een camper en ook zij is een youtuber en zo raken we in gesprek. Gezellig. Ze heeft een allerliefste chihuahua in haar fietsmandje zitten en die mag ook altijd mee, enne........ als jullie mondkapjes zoeken dan moeten jullie echt even hier aan de overkant eens gaan kijken want ze hebben er van stof in allerlei kleuren. 


Die mevrouw maakt ze zelf en kosten maar €2,50 per stuk. 
Daar gaan we zeker even kijken. Het is een kranige vrouw. Haar man is ziekelijk en zijzelf rijdt met de camper. Geweldig! Binnenkort gaan ze weer vertrekken. Ze zijn ongeveer 7 maanden per jaar weg en genieten van hun camper. Hun eigen huis op wielen want als ze dat niet hadden konden ze deur nooit uit.

Wij vinden in ieder geval 2 leuke mondkapjes van stof. Je weet maar nooit of we ze nodig moeten hebben.

Het wordt een mooie fietstocht door het een echt Hollands landschap. Groene weiden met koeien en daar doorheen een mooi watertje. 


We zien ooievaars hoog op hun nest zitten en jonge water kipjes in het water kopje onder gaan. Zelfs een heuse windmolen komen we tegen. Al met al een mooie tocht dus.


Dan zien we de toren van de grote kerk van Hindeloopen al inde verte. We rusten nog even uit op een bankje en genieten van het uitzicht en dan weer verder.

Als we in Hindeloopen zijn fietsen we bruggetjes over en gaan door nauwe steegjes. Als we bij de grote kerk aankomen zetten we onze fietsen hier en slenteren we verder door de enige straatjes. 


Het IJsselmeer wordt druk bevaren door zeilboten, mooie jachten en surfers.
 

Het is er druk. En zelfs het kleine strandje is gevuld. De meeste mensen houden zich goed aan de afstand regels. Een enkeling loopt gewoon zonder kop denk ik want die houdt nergens rekening mee.

We nemen nog een ijsje en gaan op een bankje zitten waar we over het water kunnen kijken.

Daarna slenteren we weer verder.
Op de terugweg nog even langs de bakker voor een brood en dan naar de camper waar we nog heerlijk buiten kunnen zitten.
Zondag 21 juni. Vaderdag.

Vandaag Vaderdag en het begin van de zomer. Tevens de langste dag en de kortste nacht en dan gaan de dagen weer korten. Lieve help, nu alweer?!?! De tijd vliegt voorbij. Voor je het weet is er alweer een week voorbij. 
We raken de tel nog bijna kwijt, hahaha maar dat gaat eigenlijk vanzelf de tijd kwijt raken als je niet meer hoeft te werken.

We zijn een beetje verbrand van onze fietstocht gisteren. Je hebt het niet in de gaten. Een zonnetje en een windje, heerlijk. Vandaag maar goed insmeren want we gaan weer een fietstochtje maken in de omgeving maar we beginnen de dag eerst met een Vaderdag ontbijtje.


Nadat we nog koffie met een stukje gebak op hebben gaan we met de fiets op pad. Gisterenavond hebben we onze fiets-accu's nog opgeladen en dat ging geweldig goed met onze nieuwe lithium accu. We zijn er heel tevreden over. We staan nu al dagen zonder aan de stroompaal vast te staan en dat gaat super goed. Het kost allemaal wat maar je hebt ook wel wat. Wij kunnen de accu aanbevelen.

Er moet een mooi natuur gebied in de buurt zijn en daar gaan we heen. We nemen voor de verandering weer eens de foto camera's mee want nu gaan we op pad om te fotograferen/filmen.

We zien een donker luchtje maar volgens de weer app moet het droog blijven. We zien wel. De regenjassen gaan in ieder geval in de fietstassen en ook iets te drinken,

Het is een heerlijke fietstocht langs het Vlakke Brekkenmeer al blijven de watervogels wat achterwege, volgens ons. 
Het waait goed dus de drone moet helaas thuis blijven. Onderweg zien we op de hekken van de weilanden mooie en vooral ware spreuken staan. Het fietspad is een beetje smalletjes vooral als er tegenliggers komen maar gelukkig gaat het goed en gebeuren er geen ongelukken.

Wij genieten nog even door. Als we weer bij de camper zijn en de fietsen op de fietsenrek hebben gezet begint het te druppelen. De stoelen zetten we dan ook maar binnen en dan begint het iets harder te druppelen en nog iets harder maar wij zitten knus binnen en gaan nog even lekker wat rommelen met onze foto's.
Morgen gaan we weer iets zuidelijker.

Maandag 22 juni

Vandaag flink wat kilometers gemaakt.

Eerst van Nijhuizen naar Winterswijk. Alle kleine weggetjes hebben we gehad en het was zo mooi. Al die prachtige Friese dorpjes waar we doorheen reden, hele stukken reden we langs de waterkant waar we de mooie boten zagen liggen en varen. Dan weer wachten voor een brug die omhoog ging. We zagen de reigers en ooievaars, de paarden en de pony's, bokjes en schapen, heel veel schapen. We kwamen zelfs een boer tegen die zijn koeien de weg liet oversteken. Mooi toch, zo relaxt.


Prachtige huizen staan er aan die waterkanten met rieten daken, je zou er zo willen gaan wonen.

Vanuit Friesland reden we Drenthe binnen. Het land van de hardwerkende turfstekers. De mouwen opgestroopt, de spieren gespannen en geen kapsones. Het bloed en zweet van de sterke veenarbeiders heeft zich vermengd met de moerasgrond van Drenthe.
Drenthe is ook bekend om zijn hunebedden die gebouwd werden met super zware zwerfkeien.

Van Drenthe reden we Overijssel binnen. De wandel en fiets provincie met zijn prachtige bossen. We reden over de brug over de Vecht, een prachtig gebied met ook weer prachtige huizen met rieten daken. 


We kwamen door de bossen die vandaag voor enige verkoeling zorgden, heerlijk en zo reden we naar Winterswijk de plaats waar de grootste kampeerwinkel van Nederland ligt.


We hadden een paar dingen nodig zoals led-lampjes, een extra toilet cassette en ik had in hun webwinkel leuke tafeltjes gezien waarvan ik er graag 2 van wilde hebben maar ik wilde ze eerst even zien om de hoogte ervan te zien.

Geloof het of niet maar ze hadden helemaal niets wat wij zochten. De led-lampjes hadden ze niet die wij zochten. De extra toilet cassette hadden ze niet. Het type dat wij moeten hebben wordt zeker veel gevraagd want dat rek was helemaal leeg. De tafeltjes hadden ze ook niet.

We hadden een grote kar met een pietluttig stekkertje erin. 

Toen eens op zoek gegaan naar een buiten isolatie-mat voor de auto cabine. Wat een zoektocht. Tja er lagen matten voor de Ford, Iveco. Fiat Ducato van voor 2006 en na 2014. Wij zochten het jaar 2012 en was niet te vinden. 
Ik kwam er in gesprek met een mevrouw die er ook een zocht voor hun Peugot, helaas. Ze ging zelf maar eens proberen iets te maken. Dat is voor mij niet weggelegd want breng me niet in contact met een naaimachine want dan word ik echt nijdig. Een naaimachine heeft een hele foute uitwerking op mij dus ik loop er tegenwoordig met een grote boog omheen. Uiteindelijk vonden we een isolatie-mat, niet helemaal wat we op het oog hadden maar het kon er mee door. 

Daarna kwamen we nog een "slimme" gieter tegen en verdorie die leek ons echt heel slim. Een mooi tuitje eraan die precies in onze water vulopening past en draaidoppen die de gieter helemaal afsluiten zodat we zelfs een extra gieter water mee te nemen voor onderweg zonder te morsen. Is dat slim of niet.

Zo hadden we dan uiteindelijk toch weer van alles in onze kar liggen buiten dat zielige stekkertje.

Van Winterswijk reden we richting Duitsland naar het zuiden. In de buurt van Venlo blijven we slapen.


Onderweg nog wel even diesel getankt want dat scheelt weer mooi 23 cent per liter. Weer mooi meegenomen toch? Wel even een mondkapje op Frits!


Nog even de Oleander een luchtje laten scheppen.


Nu gaan we aan onze laatste camper-avond beginnen want morgen zullen we de laatste 100 km rijden naar huis.
Morgen willen we thuis zijn.

Dinsdag 23 juni

Vanmorgen hebben we de camper weer eens helemaal opnieuw ingeruimd. Iedere keer weer als we thuis komen kan er weer van alles uit wat we toch maar zelden gebruiken. Het scheelt natuurlijk allemaal in gewicht want voor je het weet zit je over je maximale kilo's waar bijna iedere camperaar mee zit te worstelen. We zijn blij met de lithium accu en lichtgewicht gastank.

We willen in het vervolg meer gaan camperen en niet meer naar de camping. Genieten van de vrijheid en gaan en staan waar we willen en we hebben ontdekt dat we dat nu kunnen. We zijn nu niet meer afhankelijk van een stroompaal of sanitaire hulpmiddelen. Afgelopen winter is ons dat zeer goed bevallen. Niet langer dan een paar dagen eigens blijven en dan weer verder op ontdekking.
Hooguit naar een camping om een wasmachine op te zoeken maar dat is dan ook alles.

De laatste 100 km naar huis verliepen in een rustig tempo en tegen 14 uur kwamen we aan bij de stalling.
Onze spullen werden overgeheveld van de camper naar de auto en dan nog even naar België om benzine te tanken want dat kan nu weer. € 1,26.3 per liter en in Nederland zag ik € 1,50 per liter, dat scheelt weer mooi net als gisteren in Duitsland de diesel voor € 1,03.9 per liter. Nederland verdient aan ons nooit iets aan diesel of benzine.Maar we zijn weer thuis.
Alles weer opgeruimd, de eerste wasmachine draait alweer. Onze planten op de balkon schreeuwde om water dus die ook maar even verwend met een waterbadje. Nu hebben we niet veel planten die geregeld water moeten hebben, hahaha dat kan niet als je veel van huis bent. Net als de brievenbus van ons die was op 1 brief na leeg want ook dat hebben we geregeld dat er zo weinig mogelijk in komt.
We leven nu eenmaal in een digitaal tijdperk en daar maken we gretig gebruik van.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten