Bezoekers

05-08-2017

Weekendje Wülfrath / Gangelt (5 tot 8 aug.)

Ons doel voor een vrij weekendje met de camper is Wülfrath. Het is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt in Kreis Mettmann.
Van 1889 tot mei 1952 was hier de carrosseriefabriek Hebmüller gevestigd.


  

De grootmoeder van Frits is hier geboren en getogen en zijn moeder, die in 1919 hier te wereld kwam, is toen ze 2 jaar oud was naar Nederland verhuisd. Ondanks dat moeders hier maar 2 jaar gewoond heeft leek het ons toch leuk om eens te kijken wat voor een plaats Wülfrath is.

  


Na wat rond gewandeld te hebben gaan we naar Velbert naar de camper camping Herminghauspark Saubrück. Bij het zwembad koop je een ticket voor € 5 p.n waar je stroom en water voor hebt en je kunt er afvalwater lozen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Er is plaats voor 6 campers maar nu stonden er wel 12.


Het weer valt niet mee en het regent dan ook geregeld. Tussen de buien door wandelen we naar het plaatsje dat 10 minuten lopen is.
De volgende morgen rijden we naar Gangelt en ook hier vinden we weer een prachtige camper camping bij het Freibad van Gangelt. De camperplaats wordt met video's bewaakt. 
Er zijn douches, toiletten, verse broodjes voor het ontbijt. Je krijgt een sleutel voor het hekwerk dat om 19 uur sluit en dat alles voor € 10 euro p.n Er zijn hier genoeg mogelijkheden om te ondernemen. Wandelen, fietsen, geocaching, roeien, speeltuin en 1km verder is het Wildpark. Genoeg te doen dus en er zijn dan ook meerdere campers die hier langer blijven staan.

Hier blijven  we 1 nachtje en dan is het weer tijd om via een mooie route richting huis te rijden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten