09-09-2012

Naar de Algarve. (Portugal)


 zondag 9 september

We gaan vertrekken. 

Om 12.15 uur worden we opgehaald door Taxi Patrick om ons naar het vliegveld in Düsseldorf te brengen.
We kunnen goed doorrijden en tegen half twee komen we aan. Onze koffers leveren we in en dan door de poortjes waar we stuk voor stuk piepen en nader onderzocht worden zoals meestal. Dan is het tijd voor koffie en een broodje. Om 15.05 uur kunnen we in checken maar daar aangekomen duurt het nog wel even.


Om 16.15 vliegen we eindelijk de lucht in. 


De horloges moeten een uurtje terug gezet worden want in de Algarve is het een uurtje vroeger dan bij ons. We lezen wat, suffen wat, genieten van onze vliegtuig hap (kleffe pasta deze keer) en landen om 18 uur in Faro
.

We komen pas laat aan bij receptie van Tui waar we ons moeten melden voor de taxi omdat de rollator op zich laat wachten. Dan worden we met de bus naar ons hotel gebracht.


Met een golfkarretje worden we naar onze appartementen gebracht maar die vallen ons tegen.
Dus niks uitpakken en meteen naar de receptie en dat is nogal een eindje lopen wat voor mijn moeder niet te doen is en al helemaal niet als we moeten ontbijten.
Daar worden we aller vriendelijks ontvangen en we krijgen meteen andere kamers die in het hotel zelf zijn.

Wat een verschil.
Geweldige kamers en we hoeven niet steeds door de tuin om naar het restaurant of naar de bar te willen.
We laten de bagage neer zetten en duiken de bar in waar we de nodige wijntjes en biertjes achterover slaan.
Om half een plaatselijke tijd gaan we slapen

Maandag 10 sept.

Heerlijk geslapen, lekker koel met de airco en heerlijke bedden.

Vandaag gaan we op verkenningstocht rond en in het hotel.
Eerst genieten van het heerlijke en uitgebreide ontbijtbuffet.


Daarna naar de receptie om een auto te gaan regelen die ze ons  morgenvroeg komen brengen. We zullen hem houden tot 21 september.
We regelen meteen voor drie keer een diner met live muziek en een folklore avond en nog een avond naar keuze. Als we alles geregeld hebben gaan we een wandeling maken door de grote tuin of zeg maar liever door het park.


Wat een oppervlakte hier, fffffffff.


Na onze wandeling gaan we bij het zwembad zitten en drinken wat. Het is er zo heerlijk dat Frits en ik de zwemspullen gaan aantrekken en onze leesboeken halen en neerstrijken rond de pool. Ma zit bij de bar met haar e-reader en een kopje koffie ook te genieten.

We komen vandaag aan onze rust toe. Tegen vijf uur gaan we naar onze kamers om te douchen en ons om te kleden voor het diner.
We krijgen als diner en zeer uitgebreid buffet in de Caribische sfeer. Het smaakt allemaal heerlijk.
Na het dineren gaan we koffie drinken in de bar en meteen even het internet op om te kijken hoe het met de verkiezingen staat.

Dinsdag 11 sept.

Op tijd ontbijten want onze huurauto wordt gebracht. Het is een fiat Punto geworden, een grijze.


We gaan een uitstapje maken naar Vilamoura. Het is een grote plaats met een grote jachthaven waar veel jachten liggen. Er zijn vele luxe modewinkels en natuurlijk vele terrasjes en restaurantjes.


We besluiten om verder te gaan naar de plaats Loule.
Ook weer en grote plaats maar allemaal niet zo luxe als Vilamoura. Er is een grote Market, helemaal overdekt met veel streek produkten en vlees en vis. Het gebouw ziet er mooi uit met zijn rode torentjes.



 


We drinken wat op een terrasje wandelen nog wat rond door de straatjes waar ze doeken hebben gespannen van huis naar huis om schaduw te creëren en besluiten om naar ons hotel terug te gaan. Eerst nog een paar boodschapjes doen. 


Water, biertjes en wijntjes voor op ons balkon.

Tegen vier uur komen we weer thuis en dan lekker even met de voetjes omhoog, en douchen
Dan heerlijk chillen tot diner time.



Vanavond is het thema bij het diner Spanje met flamingo.
Heerlijk Spaans eten en mooie flamingo dans van 3 dames.



Woensdag 12 sept.

Blauwe luchten vandaag en dat is hier geen uitzondering.
Na het ontbijt maken we een wandelingetje door de omgeving. We zien vanuit ons hotel appartementen en gaan eens kijken hoe dat in elkaar zit.
Het zijn woningen van 2 verdiepingen die in een vierkant gebouwd zijn en aan de achterkant is een parkje met mooi zwembaden. Veel huizen zijn dicht. 



Ik denk dat hier veel tweede woningen zijn en dat de mensen op het ogenblik thuis aan het werk zijn. Heerlijk om zo te wonen in dit klimaat.
Na onze wandeling gaan we naar het zwembad. Zalig!!
We nemen een handdoek en strijken neer.

Tegen half drie gaan we en tripje maken met de auto naar de stadjes Salir, Alte en Silves.
In Silva stappen we maar niet uit want het is veel berg op lopen en dat is voor mijn moeder niet te doen. 


In Alte is het ook berg op maar beter te doen. Het is een leuk plaatsje. Dan naar Silves, een grote plaats met een kasteel. Onderweg hier naar toe zien we de vele sinaasappels en citroen boomgaarden..

Buiten bij het kasteel ligt de mooie kathedraal maar ook deze ligt nogal hoog dus onbereikbaar voor het moment. Silves was voor de Moren de hoofdstad van de Algarve
Het is een mooie stad waar we zeker nog eens terug komen.














Het diner in het hotel heeft als thema barbecue en natuurlijk weer live muziek.
We laten het ons heerlijk smaken.



Donderdag 13 sept

Stralende zon maar dat schijnt hier normaal te zijn en 30 gr.
We ontbijten buiten en gaan daarna naar het zwembad. Mijn moeder zit er heerlijk te lezen in een spannend boek en wij gaan zonnen en zwemmen.


Om half twee gaan we douchen en ons klaarmaken om naar Tavira te gaan maar onderweg komen we bij het plaatsje Olhao en dat nodigt ons gewoon uit om even uit te stappen. We wandelen langs de oceaan en bewonderen de zeiljachten. Olhao is een zeer belangrijke vissersplaats. Er zijn veel restaurantjes waar je dan ook vooral vis kunt eten maar wij gaan eerst op verkenning. Wandelen door de nauwe straatjes met zijn gezellige souvenirs winkeltjes en pikken een terrasje. 




 Al snel krijgen we gezelschap van een zwerver die een uur in de wind stinkt. Hij heeft het voorzien op de tas van de rollator want als ik de rollator voor me neer zet en hij geen kans meer ziet om daar iets uit de tas te kunnen pikken vertrekt hij snel, hehehe. Dat is gelukkig goed gegaan.

Langs de zee zien we nog een gezellig terrasje als we weer op weg naar onze auto zijn en we strijken nog even neer en genieten van het uitzicht en een heerlijke cocktail.


Dan moeten we toch echt weer huiswaarts keren om niets te missen van onze Portugese folklore avond in ons hotel.





Het is een gezellige avond met mooie dansen.


Vrijdag 14 sept.

Ma voelt zich een beetje moe vandaag. Het is allemaal wat veel de laatste dagen met de uitstapjes en de warme temperaturen.
We besluiten dat ze een rustig hotel-dagje ervan gaat maken en Frits en ik gaan naar Tavira.
Het is ongeveer 50 km rijden vanuit het hotel.



Tavira is een mooie stad met een brede rivier. Nauwe straatjes met leuke winkeltjes. Oude kerkjes en we hebben geluk want er is er eentje open. 


We gaan naar binnen en maken een paar foto's. Veel foto's maken lukt niet want een boze mevrouw probeert onze aandacht te trekken door hard in haar handen te klappen en te roepen. Ik voel de bui al hangen en maak nog snel een foto. Dan begint ze een heel verhaal te vertellen in het Portugees en knikt heftig NEE. Ik verontschuldig me en zet de fotocamera uit.

Ze is er ons er dankbaar voor.



We slenteren later door de straatjes en komen bij het oude kasteel en zijn mooie tuinen met prachtige bloemen. 
Onderweg kopen we twee ijsjes en dat geeft problemen met de prijs. De ijsjes kosten 1,70 per stuk maar dat optellen is moeilijk. De koopman telt en telt en zegt dan; 3,00 euro.


Dan wandelen we verder en gaan nog op een terrasje zitten en bestellen cola en mineraal water en krijgen er twee mier zoete koekjes of iets dergelijks bij. Als we afrekenen moeten we twee euro meer betalen, he, hoe kan dat? De zoete koekjes kosten twee euro, zo doen ze dat hier schijnbaar. Het is natuurlijk de manier om van je koekjes af te komen.



Op de terugweg naar huis gaan we nog even kijken in Faro naar het forum Algarve. Het is een ontzettend groot winkelcentrum waar zelfs een C&A te vinden is. Ze hebben er allemaal kleding en schoenen en op de tweede verdieping allemaal eettentjes net als in Bali.

We nemen onderweg nog een Nederlandse krant mee en een tijdschriftje zodat ma zich niet hoeft te vervelen de komende tijd. Tegen half vijf komen we thuis. 


We drinken wat op de balkon en dan douchen voor het diner.

Ma  is weer uitgerust en gaat mee naar het diner. De muziek is geweldig en allemaal uit onze jonge jaren. Ma gaat zelfs dansen met de ober Ruby en Miguel. 



Ma heeft dolle pret. Daarna nog een afzakkertje in de bar en even de mail ophalen. 


Daarna gaan we naar onze kamers en vallen de oogjes snel toe.


Zaterdag 15 sept.

Frits voelt zich vandaag niet zo lekker dus maken we er een rustig dagje van. Na het ontbijt gaat Frits een schoonheidsslaapje halen en wij kwebbelen nog wat.
Dan gaan ook wij naar onze kamers lekker nog wat lezen.

Tegen de middag is Frits weer wat opgeknapt en nemen we de auto naar Albufeira, de grootste en drukste badplaats aan de Algarve.


Het is een hele grote plaats en ligt op een heuvel. Er zijn leuke pleintjes en winkeltjes. We winkelen wat en gaan na onze wandeling op een terrasje eten. De prijzen vallen hier enorm mee en wat ons opvalt is dat er hier heel veel Engelsen zijn. Er zijn winkels waar je zelfs met ponden kunt betalen.


Tegen zessen gaan we weer huiswaarts.
Nog even lekker luieren en dan gaan we naar de bar waar het vanavond drukker dan anders is.


Zondag 16 sept.


Net als anders ontbijten we buiten. Vandaag zal het weer tegen de dertig graden worden. Na het ontbijt gaan we de omgeving een beetje bekijken. We gaan naar het plaatsje Quateira. Het is buiten verwachting een grote plaats. Dat hadden we niet verwacht. 
Een boulevard langs het strand. 


Een hele bijzondere badgast zie ik druk in de weer met zijn fles zonnebrandolie en ik kan het niet laten even een foto te maken.


De blauwe zee schittert in de zon. We nemen plaats op een terrasje en genieten van de omgeving.

Na een poosje gaan we weer verder en rijden naar Vilamoura naar de haven. 


We lopen hier nog even rond en zien dan boven zee een soort mis ontstaan. Oei, slecht weer op komst? De mist komt heel snel opzetten en we besluiten om naar het hotel terug te keren en daar het slechte weer af te wachten. Bij ons hotel aangekomen is de lucht helemaal blauw en in de verte kunnen we de mist wolken zien.
De wolken blijven op afstand en na een tijdje zijn ze helemaal weggetrokken.

We lezen nog heerlijk op ons balkon en rond zeven uur gaan we naar de bar en daarna aan tafel.
We eten binnen deze keer want het is iets frisser. We zien ook weer vele nieuwe gasten. Ze zien er nog wat bleek uit :-)
Het wordt nog een gezellige avond met veel wijntjes dus de oogjes vallen weer snel dicht.



Maandag 17 sept.

Tegen half tien gaan we ontbijten.
Ma is moe en wil graag in het hotel blijven. Het is iets bewolkt vandaag.

Frits en ik besluiten om naar Lagos te gaan. Een stad die meer naar het westen ligt en ook een grote en mooie badplaats moet zijn.
Het is ongeveer 80 km rijden.

Lagos is ook weer een mooie grote, witte plaats net als Albufeira met het verschil dat hier niet overal televisie schermen buiten hangen met Engels voetbal erop.


Het strand is geweldig. Vele kleine baaien tussen de kliffen waar de badgasten hun hart kunnen ophalen. Ook zien we hier veel boten die je meenemen naar de grotten en kajaks zijn er ook genoeg. 



We gaan eerst het centrum verkennen. Mooie pleintjes en straten met veel eetgelegenheden zijn er. Het is er gezellig druk. 



We lopen door de stadsmuren en door de jachthaven, drinken wat op een gezellig pleintje en gaan dan met de auto meer de hoogte in om naar de Ponte da Piedade te rijden. Daar aangekomen zien we dat er meerdere mensen dit idee hebben.
De plek laat ons denken aan Lands End in Engeland. 


Grote, ruige rotsen en groene struiken met zand paadjes waar we naar de rand van de klif kunnen lopen. Wat een adembenemend uitzicht hebben we hier.
We zien de grote rotsen in de oceaan met poortjes erin waar de boten en kajaks doorheen varen.
We lopen van het ene punt naar het andere, prachtig.
Hier is het genieten.


Na dit schouwspel rijden we naar de baai, Donna Anna waar je geweest moet zijn. Dit is ook een kleine baai waar de zon heel mooie kleuren geeft aan de brokken zandsteen van de rots.



Tegen vier uur rijden we weer richting huis naar Vilamoura.

Vanavond gaan we eten in haven van Vilamoura en daar is het reuze gezellig en druk. We zitten in de haven aan het water en eten sardines, de vis van de Algarve, mmmmmm.

Dinsdag 18 sept. 

Als we uit bed komen is het zonnetje niet te zien of liever gezegd, hij zit achter de sluierbewolking. Heel soms stuurt hij een glimlach naar ons naar beneden.

We gaan buiten van ons ontbijt genieten want de temperatuur is heerlijk en langzaam maar zeker komt de zon te voorschijn en loopt de temperatuur weer op naar dertig graden.

We gaan vandaag de bergen in en wel naar de Serra de Monchique.
Hier is een kuuroord gevestigd en is hier is volgens de legende de fontein der liefde verborgen. Wie water uit de fontein drinkt, wordt verliefd op het leven zelf. Het water zou allerlei kwalen genezen zoals reuma, spijsvertering- en huidaandoeningen.

Wij zelf gaan er niet naar op zoek want dat is teveel klimwerk en wie weet zouden wij daar nog een kwaal kunnen oplopen. 😄

Wij rijden verder naar Foia waar we op de hoogste top zullen zijn en wel 902 m hoog. 


We genieten van het uitzicht en het valt ons op dat er heel wat kiezelstenen zijn die op elkaar gestapeld zijn.


Er is een heerlijk windje en we gaan hier even van genieten op een terrasje. Het bevalt ons hier zo goed dat we besluiten om hier ook een hapje te eten.


We rijden weer langzaam naar beneden nadat we genoten hebben van onze maaltijd en nog een paar mooie schapenwollen vesten hebben gekocht voor de koukleumen onder ons.


We gaan naar Portimao. Wat een enorme stad is dat. We rijden er wat rond en denken er over om hier zeker nog een keertje terug te komen. Nu is het aan de late kant en we moeten een paar boodschapjes halen. Als we langs Continente rijden, besluiten we hier naar binnen te gaan.

Frits koopt er nog een handbagage koffertje want het zijne heeft het thuis begeven en met al die extra aankopen kan het nu nog wel eens van pas komen.

Om half 7 komen we aan in het hotel.
We gaan lekker douchen en ons klaarmaken voor de avond. We eten een hapje in de bar. Vanavond is Spaanse avond en we zien de flamingo dames zich naar het terras begeven waar ze hun optreden hebben.




Woensdag 19 sept.

Het is weer stralend weer, mmmmmmm. Wat een genot.

Frits en ik gaan op pad richting het oosten. Moeders blijft in het hotel.
We komen al snel een drukke markt tegen dus stoppen en kijken.

Wat een drukte en hier zien we de Nederlanders die we misten in Portugal. Er is hier van alles te koop. Kleding, schoenen, tassen, parfum, lokale artikeltjes er komt geen einde aan. Zelf koop ik een leuke tas en portemonnee en Frits ziet een paar leuke hemdjes.


Na ons markt bezoek gaan we naar Faro want dit moet een mooie stad zijn. We parkeren de auto bij de jachthaven en wandelen door nauwe straatjes naar het centrum. Wat een leuke winkels hebben ze hier. Oei weer een aantrekkelijke tassen winkel, mmmmmm. Ik kan er niet langs zonder nog een mooi exemplaar met bijpassende portemonnee mee naar buiten te nemen.
Faro is een gezellige en mooie plaats en zeker de moeite waard om er een bezoekje te brengen.


Er is ook een mooie kathedraal. 

We komen hier morgen terug met moeders, kan zij ook genieten van de gezelligheid hier.

Tegen half vijf komen we weer terug in ons hotel. Lekker nog even van de aankopen genieten en van een colaatje op ons balkon, daarna douchen en startklaar maken voor de avond.

We rijden naar de jachthaven van Vilamoura en gaan op zoek naar een mooi plekje om te gaan eten.
Het wordt,  Old Navy. Het is er erg gezellig en het eten smaakt goed.
We zitten natuurlijk buiten zoals iedere avond, mmmmmm.


Dan weer naar ons hotel waar we nog even in de bar gaan zitten.




Donderdag 20 sept.

Eerst buiten ontbijten. 
Frits verwend ons met eitjes, sinaasappelsap en geroosterd brood. 
Na ons ontbijt rijden we weer naar Faro. 


Eerst naar de kathedraal. 

Het is er allemaal een pracht en een praal zoals dat meestal in deze landen is. 


We bekijken de kerk en het museum, de tuin en ik zie een kapelletje waar een altaar is gemaakt met allemaal beenderen en schedels.


In de tuin van de kerk staan sinaasappel bomen. 


Jammer dat de sinaasappeltjes nog groen zijn van kleur.

Na het kerkbezoek gaan we het centrum in. Natuurlijk even naar de tassen winkel waar we altijd wel iets zien dat we mooi vinden. Nu is moeders aan zet, en natuurlijk vindt ze ook een mooie tas.

We pikken een terrasje en lopen verder. Dan komen we bij een gezellig pleintje waar een leuk restaurantje is. Centenario heet het. We eten er echt Portugees. 


De ober komt met een dooie vis en vraagt of we die willen hebben met kreeft en kokkels. Goed, dat willen we wel. Eerst krijgen we Tapas en we laten ons de hapjes lekker smaken en daarna komt de schaal met de heerlijke gegrilde vis en twee gegrilde kreeften, scampi 's, aardappeltjes en sla, mmmmmm. We laten het ons goed smaken.


Onderweg naar de auto komen we nog een gezellig zigeuner groepje tegen.

We gaan nog even tanken en naar ons hotel. De auto wordt morgenvroeg opgehaald en dus moet de tank weer gevuld zijn.

Dan nog heerlijk op ons balkon lekker lezen en dan naar de bar waar we nog een klein hapje eten.


Vrijdag 21 sept.

Vandaag nemen we een luie dag. Frits heeft de autopapieren afgeleverd aan de receptie dus dat is geregeld.

Het weer is weer geweldig en nadat we buiten van ons ontbijtje hebben genoten gaan we naar het zwembad waar we heerlijk kunnen lezen, zonnen en zwemmen.

 

Het diner gebruiken we weer in het hotel buiten op het terras waar we heerlijk kunnen genieten van de vis avond en muziek van Tony Moura. Natuurlijk gaan ook Frits en ik ons gaan wagen op de dansvloer.



Zaterdag 22 sept.


Vandaag onze laatste dag want morgen zullen we weer huiswaarts keren.

Om half tien gaan we weer ontbijten en laten we ons verwennen met al die heerlijke hapjes en daarna naar het zwembad.


Er zal ook weer ingepakt moeten worden, hehe, een rot karweitje vooral als je weet dat de laatste zonnige dagen weer zijn aangebroken en thuis de bewolking en regen weer volop aanwezig zullen zijn.


Zondag 23 sept.

De laatste dag is aangebroken.
We zullen om kwart over 4 worden opgehaald door de taxi die ons naar het vliegveld gaat brengen.

Eerst lekker ontbijten.



Dan een wandelingetje maken door de tuin.


Daarna koffers naar beneden brengen en nog een hapje eten in de bar.
Het weer is niet zo mooi en de eerste regen druppeltjes vallen.



Daarna is het wachten op de taxi.


en naar Faro naar het vliegveld.


We drinken nog maar even een kopje koffie als we de bagage hebben ingeleverd.

  
Het zijn reuze koppen en we hebben dan ook dolle pret met die soepkommen koffie.

Tegen 19 uur vliegen we de lucht in en landen tegen 23 uur in Düsseldorf waar het weer een zoektocht gaat worden om de rollator te vinden.
Uiteindelijk lukt het toch allemaal en worden met de taxi naar huis gebracht.


2 opmerkingen:

  1. Dit was een een hele leuke reportage met fantastische foto's. Je kunt aan alles zien dat jullie hebben genoten.
    Groeten van Harrie en Rieny vanuit Palomares Bajo España.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. fantastic post, very informative. I'm wondering why the other specialists of this sector don't notice this.
    You must continue your writing. I'm sure, you have
    a huge readers' base already!

    BeantwoordenVerwijderen