28-01-2012

Noordwijk en ........... de Soldaat van Oranje

Om half 11 is het zover. We komen bij elkaar bij mijn moeder, de hele familie. We hebben één zieke die zich moet afmelden, jammer. We zijn met ons zevenen.
We gaan de 83ste verjaardag van mijn moeder vieren met een weekendje Noordwijk in de Hotels van Oranje en natuurlijk hoort daar een bezoek aan de Soldaat van Oranje bij.
Wij zijn vol verwachting na de vele verhalen die wij gehoord hebben over de musical.
Onderweg gaan we een hapje eten en tegen 15 uur komen we aan in ons hotel.
Ze zijn er flink met de bezem doorheen aan het gaan. Het Beach Hotel is gesloten en wij krijgen een kamer in het Oranje Hotel.


Spulletjes stallen in de kamer en dan  ..... op naar het gezellige winkelcentrumwaar wij nooit langs deze sfeervolle woonwinkel kunnen lopen zonder er even naar binnen te gaan :) en waar mijn moeder steeds weer een paar bloemen koopt voor thuis om in een vaas bij de foto van mijn vader te zetten. De vaas raakt aardig vol.


Ook deze winkel, waar we altijd weer even moeten glimlachen om de komische tekst die op de gevel staat, is er nog

.en de heerlijke viskraam staat ook nog op zijn plaats.
We lopen ook nog even langs het Italiaanse restaurantje waar we graag komen eten en waar meestal live muziek is. Ze hebben nog een plekje voor ons dus dat wordt weer smullen.

Na onze wandeling gaan we naar het Elfde Gebod een aperitiefje drinken.


en dan naar de Italiaan


waar het weer een dolle boel wordt. We laten vuurwerk aan tafel verschijnen en onze muziekant speelt er lustig "Happy Birthday" op los.

Na afloop duiken we nog even de Bently Bar in waar het nu nog even de stilte voor de storm is i.v.m de gasten die nog terug komen met de bus van de Soldaat van Oranje, en we nog kunnen nagenieten van een glaasje wijn.

De volgende dag laten we ons het champagne ontbijt smaken en maken we nog een heerlijke frisse wandeling.


De lucht is blauw en de wind, koud.

We genieten en genieten en genieten......................
Er is een viswedstrijd en er staan heel wat vissers aan de branding met hun hengels.


Na onze wandeling gaan we weer richting hotel waar de spullen in de auto leggen, afrekenen en wachten dat iedereen zover is.
Dan gaan we richting Katwijk, naar vliegveld Valkenburg waar we naar de musical gaan: Soldaat van Oranje.


We zijn ruim op tijd en als we aankomen en gaan nog een broodje eten.

Buiten staat de Dakota die mee zal doen aan de voorstelling.Overal zie je dit soort spreuken om je heen op de muren geschreven. Het wordt steeds drukker en dan gaat de bel dat we naar binnen kunnen naar onze plaatsen.

We zitten goed en kunnen alles goed zien. Het is helemaal uitverkocht.
De voorstelling gaat beginnen.

Het is grandioos!! Van het begin tot het einde zitten we geboeid te kijken. Zo nu en dan schrikken we van de harde geweerschoten en bommen die vallen. Dan rijden er weer motoren voor onze neus voorbij. Ongelooflijk hoe de decors gemaakt zijn en uiteindelijk komt de oude Dakota voorrijden en koningin Wilhelmina stapt uit.

Je weet niet wat je ziet.
Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die vaker dan 1 keer gaan kijken naar dit prachtige spektakel.

Wij hebben genoten en genieten nog lang na.

We gaan weer naar huis en spreken af met elkaar, mochten we ons kwijt raken in het verkeer, waar we zullen stoppen om nog een hapje te een.

Tegen half 11 's avonds komen wij weer thuis.

Het is een geweldig weekend geweest!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten