27-06-2009

Naar Waxweiler in Duitsland

Zaterdag 27 Juni

We willen graag de stad Trier en Prüm gaan verkennen en dus halen wij onze caravan weer op en zoeken een camping in de Duitse Eifel. Die vinden we campingplatz-heilhauser-muehle
Als we een plekje hebben gevonden aan het riviertje de Prüm en onze luifel hebben staan komt de regen met bakken uit de lucht.
Het is korte maar hevige bui. Als het weer droog is maken we een rondje camping. Er zijn veel vaste plaatsten zo te zien. Het lijkt ons wel een aardige camping.


Zondag 28 Juni

Vandaag gaan we richting Prüm. Het is een mooie stad.
Het weer is weer helemaal goed gekomen en we slenteren heerlijk rond.
We bezichtigen het kerkje en het kerkhof waar ik toch altijd weer graag een kijkje neem. In de buurt van de kerk zien een paar old-timers staan. Er staan overal kraampjes. Het is gezellig.


Maandag 29 Juni

We kunnen heerlijk ontbijten buiten en als we klaar zijn gaan we naar de stad Trier.
Het is een oude en prachtige stad.
We bezoeken het Amfitheater, het keurvorstelijk paleis en we zien er prachtige beeldhouwwerken en ook de mooie tuinen, de Porta Nigra die een van de oudste  vestingspoorten uit de Romeinse tijd is en stamt uit de 2de eeuw n. Chr., We brengen een bezoek aan de  Dom St-Peter die de oudste bisschopskerk in Duitsland is. Er zoveel te zien dat we hier vast nog wel een keertje terug komen.


Dinsdag 30 Juni

Vandaag gaan wij een fietstochtje maken in de omgeving maar er zijn erg veel heuvels dus het fietstochtje wordt niet echt lang.


In de namiddag gaan we weer naar onze camping en haalt Frits zijn vishengel tevoorschijn om te gaan vissen in de Prüm. Hij vangt de ene vis na de ander maar zet ze weer netjes terug in het water zoals het hoort.

Woensdag 1 Juli

Vandaag gaan wij richting huis maar eerst nog even genieten van de rust en het zonnetje.
's Middags eten we eerst nog in de Muehle en gaan daarna weer richting Nederland.

2 opmerkingen:

  1. Een tip ,een beetje meer neer het zuiden ligt in het mooie saarland het plaatje Saarburg,waar wij al 20 jaar komen ,niet ver van de luxemburgse grens en 1 uur reiden van de franse grens.Dus een half uurtje van trier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Giel voor de tip. Het is een mooie streek daar dus we houden het zeker in gedachten.

    BeantwoordenVerwijderen